Kartingde çifte yarış

Güncelleme Tarihi:

Kartingde çifte yarış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 12:27

2012 Türkiye Karting Şampiyonası’nın ertelenen 2. ayağı ile 4.ayağı 4 farklı kategoride 25 sporcunun katılımı ile aynı haftasonu Körfez Karting Pisti’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Körfez Karting Pisti, 21-22 Temmuz tarihlerinde Türkiye Karting Şampiyonası’nın iki yarışına birden ev sahipliği yaptı. Yarış hafta sonunda dört farklı kategoride toplam 37 sporcu sıcak hava altında galibiyet için ter döktü.
Mini ve  KF3 kategorileri haricinde Rotax Max Junior ve Rotax Max Senior kategorisinin de koşulduğu organizasyon her iki gün de heyecanlı mücadelelere sahne oldu.

Mini kategoride her iki yarış Mehmet Mert birinciliği ile sonuçlandı. İlk gün koşulan 2.ayak yarışında Bora Özcan ikinci İzel Karasu üçüncülüğü elde ederken, ikinci gün koşulan 4.ayak yarışında Özcan ve Karasu bu kez podyumda yer değiştirdi.

KF3’te ise birinci yarış Berkay Besler, Emir Kalafatoğlu ve Gülhüseyn Abdullayev sıralamasıyla sona ererken, ikinci yarışta Emir Kalafatoğlu birinci, Berkay Besler ikinci, Yiğit Çetin üçüncü oldular.
Rotax Max Junior kategorisinde Berkay Besler’in üstünlüğü yaşandı ve başarılı sporcu her iki gün de podyumun en üst basamağında yer aldı. İlk gün ikinci sırada Ege Şairoğlu yer alırken Zeynep Şen üçüncülüğü elde etti. İkinci gün Gülhüseyn Abdullayev ikinciliğin ve Zeynep Şen de üçüncülüğün sahibi oldu.

Hafta sonunun son kategorisi olan Rotax Max Senior’da ise Batuhan Ünlü her iki yarışı da birinci sırada bitirerek başarılarına bir yenisini daha ekledi. İlk yarışta Orçun Aydemir ikinci ve Mehmet Ziya Aydın üçüncü olurken, ikinci gün koşulan 4. ayak yarışında ise, Gün Taşdelen ikinci ve Orçun Aydemir üçüncü oldular.

Türkiye Karting Şampiyonası’nda 5. Ayak, 01-02 Eylül 2012 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!