Kartepe'da kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Kartepeda kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 12:44

- Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Kartepe'de etkili olan kar yağışı, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Kartepe'de kar kalınlığının 75 santimetreye ulaşması, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesinde, İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafedeki Kartepe'deki kayak merkezi, yılbaşı tatilinde yerli ve yabancı konuklarını ağırlayacak.

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan merkez, uzunluğu 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen pistleriyle profesyonel kayakçılar tarafından da tercih ediliyor.

Kartepe'deki otelin genel müdür yardımcısı İrfan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova ve Bilecik'i kapsayan, ülkenin en büyük kayak tesislerinden Kartepe'de kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Yağışın bu şekilde devam etmesi halinde kar kalınlığının 1,5 metreye ulaşmasını beklediklerini dile getiren Çiçek, yılbaşı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, otel rezervasyon oranının yüzde 95 olduğunu ve oda taleplerinin devam ettiğini belirtti.

Kar yağışının kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Çiçek, zorluk derecelerine göre 17 kayak pistinin açıldığını, 3 snowtrack (paletli kar aracı) ile pistlerin sürekli kullanılabilir durumda tutulduğunu kaydetti.

Kartepe'deki otele gelen yerli ve yabancı turistlerin, kayak yapıp kar bisikleti ve atlı kızağa binerek vakit geçirdiklerini söyleyen Çiçek, "Kayak pistleri açık, bakımları tamamlanan telesijejlerimiz kullanıma hazır durumda. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları yolları sürekli açık tutmak için 24 saat çalışıyor. Yeni yılda yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktan çok memnunuz. Tüm kayakseverleri Kartepe'ye bekliyoruz" diye konuştu.

Çiçek, Kartepe'ye çıkacak vatandaşlardan, araçlarında zincir ve kış lastiği bulundurmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!