Kartal'ın ayak sesi: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Kartalın ayak sesi: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

A.Gücü’nü yenip, lider G.Saray’la arasındaki farkı 6 puana indirdi

Beşiktaş hınca hınç dolu tribünler önünde konuk ettiği Ankaragücü'nü Ertuğrul (2) ve Ahmet'in golleriyle yenip, üst üste 11. galibiyetini alırken, şampiyonluk umutlarını yükseltti.

Beşiktaş fırtınası dinmek bilmiyor. Siyah beyazlı ekip, A.Gücü’nü de yenip, üst üste 11. maçından da 3 puan çıkardı. 43. dakikada Ertuğrul'un attığı gol, maçın dönüm noktası oldu. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan Kartal, iki gol daha buldu. Konuk ekibin tek golü Ünal'dan gelirken, Ahmet Dursun 70. dakikada kırmızı kart gördü.

Cezalı Ahmet Adana'da yok

Ankaragücü maçında kırmızı kart gören Beşiktaş'ın genç golcüsü, Adanaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Beşiktaşlı Ahmet Dursun, A.Gücü maçının 17. dakikasında topa elle müdahele ettiği için, 70. dakikada da hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle iki sarı kart görüp, oyun dışı kaldı. Bu sezon takımının kırmızı kart gören ilk futbolcusu olan Ahmet Dursun, cumartesi günkü Adanaspor maçında forma giyemeyecek.

Genç futbolcu, maç sonrasında yaptığı açıklamada, ikinci sarı kartı haksız yere gördüğünü öne sürerek, ‘‘Benim bir sarı kartım varken, neden kendimi yere atayım? O pozisyonda düşürüldüm ve kesinlikle penaltıydı’’ dedi.

Pozisyonun diğer kahramanı A.Gücü kalecisi Özkan ise Ahmet Dursun'u doğruladı. Özkan, ‘‘Bence, Ahmet bilerek kendini yere atmadı. Sarı kart ağır bir karardı’’ diye konuştu. Öte yandan A.Gücü’nü yenerek, üst üste 11. maçını kazanan Beşiktaş, 1959-60 sezonun kırdığı 13 maçlık galibiyet rekoruna bir adım daha yaklaştı.

İnönü’de karnaval

Beşiktaş tarihi günlerinden birini yaşadı, tribünlerde 30 bine yakın taraftar vardı

Haftalar sonra, Galatasaray'la aradaki puan farkının azalması ve yeni yönetimin dün akşamki maç için açık tribün kapılarını ücretsiz olarak açması, siyah beyazlı taraftarları BJK İnönü Stadı'na doldurdu. Tarihi günlerinden birini yaşayan statta 30 bine yakın sporsever, tribünleri saatler öncesinden tıklım tıklım doldurdu.

Saat 14.30'da açılan kapılar, saat 16.00'da tribünler dolunca kapılar kapatıldı. Dışarıda kalan taraftarlar, stadın yakınında bulunan ve ‘‘Beleş Tepe’’ diye adlandarılan yere akın ederek karşılaşmayı buradan izlediler. Yeni yönetimin, bayan taraftarları tribünlere çağırması üzerine, dün bayan sporseverlerin sayısında büyük bir artış olduğu da gözlendi.

Bilgili’ye sevgi seli

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Briegel, futbolcularının, üzerlerindeki büyük baskı nedeniyle Ankaragücü maçının ilk yarısında iyi oynamadığını ancak ikinci devre toparlanıp, galibiyete ulaştığını söyledi. Alman çalıştırıcı, ‘‘Alacağımız 3 puanla, lider Galatasaray'a daha da yaklaşacağımızı biliyorduk. Bu, bizde biraz gerginlik yarattı. 10 kişi kalmasak, maçın sonucu daha da farklı olurdu’’ diye konuştu.

Kartallar'ın gurur günü

BEŞİKTAŞ Ümit Takımı, Ankaragücü'nü Engin'in golleriyle 2-1 yenip, 66 puanla liderliğini sürdürdü. BJK İnönü Stadı'ndaki Petit Danone Kupası'nda Beşiktaş, F.Bahçe'yi 1-0 yendi. Beşiktaş, minikler kategorisinde Alibeyköyspor'u 11-0, Gençler Süper Ligi'nde Ümraniyespor'a 3-0 üstünlük sağladı. Erkek basketbol takımı, Troy Pilsner’i 74-72 yenip, Türkiye Kupası’nda ‘Dörtlü Final’e yükselirken, erkek hentbol takımı da Anadolu Üniversitesi’ni 42-25 mağlup etti.

DAKİKA: N'Gobe orta alandan sol kanatta bulanan Hakan keleş'e nefis bir pas attı. Hakan, Cafer'e ‘‘Al da at’’ dercesine güzel bir pas verdi. Schaeffer gerilerden gelerek Cafer'in vuracağı topu uzaklaştırdı.

DAKİKA: Nihat Beşiktaş kontratağında sağ kanattan seri çalımlarla indi. Ahmet'in önüne bıraktığı topa kaleci Özkan müdahale etti. Ahmet'in yere indiği pozisonda siyah beyazlıların penaltı beklentisine hakem ‘‘Devam’’ yanıtı verdi.

DAKİKA 43: Münch sol kanatta Adem'i çalımladı, ceza alanına yaptığı ortada Ertuğrul vurdu ve topu kaleye gönderip Beşiktaş'ı öne geçirdi: 1-0.

DAKİKA 51: Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. sol kanattan gelişen atakta Mehmet ceza alanına nefis ortaladı. Faruk ile Özkan'ın arasında kalan topu Ertuğrul söktü ve kaleye gönderdi: 2-0.

DAKİKA 61: Nihat, Mkhalele ve Gökmen'in arasından sıyrıldı, ceza alanı içerisinde bekleyen Ahmet'e ‘‘Al da at’’ derceseni pas bıraktı. Ahmet vurdu ve top kaleci Özkan ve Yılmaz’ın seyrettiği pozisyonda filelere gitti: 3-0.

DAKİKA: Ahmet, kaptan Mehmet'in pasıyla ceza alanına girdi, kaleci Özkan ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Tribünler ve futbolcular penaltı diye ayağa kaltı. Hakem kadir Tozlu, Ahmet'i hakemi yanılttığı için kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

DAKİKA 72: Hakan keleş ile duvar pasına giren Ünal ceza alanı köşesinde topu göğsüyle düzeltti ve vurdu. top Fevzi'nin yanından filelere gitti: 3-1. İki takımın gol bulma çabaları sonuçsuz kaldı ve maç bu skorla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!