Kartal'da kaleci krizi

Güncelleme Tarihi:

Kartalda kaleci krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 18:08

Beşiktaş'ın dün aksam Bursaspor ile oynadığı ve 3 -1 kaybettiği karşılaşmanın ikinci yarısında yüzüne aldığı darbe sonucu sakatlanarak oyundan çıkan Mateo Ferrari'nin ameliyat olacağı öğrenildi.

Mücadelenin ardından hastaneye kaldırılan ve yapılan kontroller sonrasında sağ göz tabanında yer alan orbita kemiğinde kırık tespit edilen İtalyan oyuncunun, yüzündeki şişliğin inmesinin ardından operasyon geçireceği öğrenildi. Yaklaşık 1 hafta sonra ameliyat olacağı belirtilen Ferari'nin sahalardan 1 ay uzak kalacağı ifade edildi.

Ayrıca İtalyan oyuncunun 1 aylık tedavi sürecinin ardından yeniden takımdaki yerini aldığı takdirde yaklaşık 3 ay byunca özel bir maskeyle futbol oynayabileceği öğrenildi.

Öte yandan yine dünkü Bursaspor karşılaşmasında sakatlanan Rüştü Reçber'in de bugün çekilen MR'ı sonrası sağ üst adalesinde zorlanmaya bağlı ikinci derecede yırtık ve kanama tespit edildi. Rüştü'nün en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

DÜN SAKATLANAN RÜŞTÜ REÇBER 3, HAKAN ARIKAN İSE 6 HAFTA YOK

Bu arada Beşiktaş'a bir kötü haber de kaleci Hakan Arıkan'dan geldi. 1 ay önce sol el bileğinden sakatlanan Hakan'ın tedavisi son aşamaya gelmiş ve 2 hafta içinde sahalara dönmesi tahmin ediliyordu. Ancak genç kalecinin sol el bileğindeki sakatlığın geçmediği ve ameliyat olması gerektiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde ameliyat olacak Hakan'ın en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Ligin devre arası döneminde oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ve hazırlık maçlarında ise kaleyi 3. kaleci Korcan Çelikay koruyacak. Takımın 2. kaleciliğini ise A2 takımının kalesini koruyan Ufuk üstlenecek.

Yapılan bu açıklamaların ardından Rüştü'nün, Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçına yetiştirilmeye çalışılacağı, Hakan'ın ise 18 veya 19. haftanın ardından takımdaki yerini alabileceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!