Kartal'a transfer yasağı

Güncelleme Tarihi:

Kartala transfer yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 09:44

Hem ligde, hem de Şampiyonlar Ligi'nde aldığı başarısız sonuçlarla eleştiri oklarının hedefinde olan Beşiktaş, FIFA’dan yeni bir yaptırımla karşı karşıya.

Haberin Devamı

Akşam gazetesinin haberine göre, Başkan Yıldırım Demirören ile Menajer Sinan Engin, Ocak ayındaki ara transferde yeni transferler yapacaklarını sık sık dile getirmesine rağmen, bunun pek de mümkün olamayacağı iddia edildi. Çünkü, siyah-beyazlı Kulüp, hâlâ İspanyol teknik adam Vicente Del Bosgue’ya faizleriyle birlikte 8.5 milyon Euro tazminatı ödemedi.

PUAN SİLME DE VAR

Şampiyonlar Ligi gelirleri bloke edilen Beşiktaş’ın daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya olduğunu belirten bir Futbol Federasyonu yetkilisi, “İlk önce transfer yapma hakkı ellerinden alınabilecek. Yani Ocak ayındaki ara transferde Beşiktaş kulübümüz, transfer yapamayacak. Yaptırımların daha da ileri götürülmesi söz konusu. Turkcell Süper Ligi’nde puan silmeden, küme düşürülmeye kadar gidebilecek bir süreç de var” diye konuştu.

Haberin Devamı

PARALAR BLOKE EDİLDİ

Beşiktaş'ı bekleyen ağır yaptırımların bir benzeri, Galatasaray’a uygulanmıştı. FIFA, Uluslararası Spor Mahkemesi’nin (CAS) Brezilyalı futbolcu Felipe Jorge Loureiro’nın alacaklarının ödenmesiyle ilgili kararı uygulamadığı gerekçesiyle 23.12.2003 tarihinde Sarı-Kırmızılı kulübe transfer yasağı getirmişti. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılım payı olarak 3 milyon euro, her maç için de 400’er binden toplam 2 milyon 400 bin Euro alması gerekiyor. Ancak bu paralar bloke edilmiş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!