Kartal perişan 3-0

Güncelleme Tarihi:

Kartal perişan 3-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda coşkulu taraftarlarının desteğiyle çıktığı maçta döküldü. İlk yarıda Dobrowski ve Mirkoviç, ikinci yarıda da Ahmet Dursun'un golleri Kocaelispor'u farka taşırken Beşiktaş'ı da dağıttı.

Bu nasıl Kartal?

Amokachi, Ohen ve Sellami'nin yedek kulübesinde Oktay ile Ertuğrul'un forvette çıktığı maçta Beşiktaş tanınmayacak haldeydi. Kocaelispor ilk dakikalardan itibaren yarattığı tehlikeli akınlarla galibiyet sinyalini verdi. 2-0 Kocaelispor'un üstünlüğüyle kapanan ilk yarıdan sonra Amokachi ve Nihat'ın oyuna girişleri de Beşiktaş'a yarar sağlayamadı.

Beşiktaş, derbi haftasında, ligde Kocaelispor'dan beklemediği bir darbe yedi: 3-0. Maçın 9. dakikasında Engin soldan ceza alanına kadar indi, Orhan'a nefis pas çıkardı. Bu oyuncu topu kaleci Fevzi'ye teslim etti.

17. dakikada Kocaelispor ceza alanında topu göğsüne indiren Mehmet altıpasa girdi, Ahmet Hassan ve Mirkoviç engeliyle karşılaşıp kendisini yerde buldu. Beşiktaşlı futbolcuların penaltı itirazına hakem cevap vermedi.

19. dakikada Tayfur ve Del Solar'ı çalımladı, sağındaki Dobrowski'ye nefis bir pas verdi. Dobrowski, Serdar ve Alpay'ı oyundan düşürdü, kaleye yerden şutladı ve Kocaelispor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Kocaelispor ikinci golü buldu. Nuri'nin sağdan ceza alanı içine yaptığı ortayı takip eden Mirkoviç kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-0.

İlk yarı Kocaelispor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıda biraz daha hızlı oynamasına karşın Kocaelispor savunma güvenliğini elden bırakmadı.

69. dakikada Sawieh soldan ortaladı. Cihan kafayla topu Ahmet Dursun'a indirdi. Ahmet Dursun da boş pozisyonda kaleci Fevzi'yi çalımlayarak skoru 3-0 yaptı.

İlerleyen dakikalarda Beşiktaş'ın bilinçsiz atakları, Kocaelispor'un da ani çıkışları vardı. Ancak skor değişmedi ve konuk Kocaelispor sahadan 3-0 galip ayrıldı.

STAT: İnönü

HAKEMLER: Ünsal Çimen (***), Münir Takpak (***), Bekir Öcal (***)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (*)- Ali Eren (*), Rahim (*), Alpay (*)- Erkan (*) (Dk.46 Amokachi *), Tayfur (*), Mehmet (*), Del Solar (*), Serdar (*) (Dk.46 Nihat *)- Ertuğrul (*), Oktay (*)

YEDEKLER: Hakan- Mutlu, Yasin, Ohen, Sellami

KOCAELİSPOR: Stingaciu (****)- Nuri (****), Medhat (***), Mert (***)- Ahmed Hassan (***) (Dk.61 Cihan **), Engin (***), Mirkoviç (***), Orhan (**) (Dk.61 Ahmet Dursun **), Soner (***) (Dk.85 Evren)- Dobrowski (***), Sawieh (****)

YEDEKLER: Metin Mert- Osman, Cem, Mustafa

GOLLER: Dk.19 Dobrowski, Dk.39 Mirkoviç, Dk.69 Ahmet Dursun

SARI KARTLAR: Del Solar, Engin, Ahmet Dursun



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!