Kartal idman yaptı

Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu' nu 3-0 mağlup etti.

Beşiktaş maça oldukça iyi başladı. Almeida’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Ardından akşamın en başarılı ve talihsiz ismi genç Oğuzhan ile farkı 2 ye çıkardı. Oğuzhan'ın müthiş çalımı ve akıl dolu asisti ile Holosko durumu 3-0 yaptı ve devreye girildi.
 
Maçın 48. dakikasında genç Oğuzhan gördüğü 2. sarı karttan dolayı ihraç edildi. Oğuzhan'ın gördüğü iki kartta doğruydu. Samet Aybaba; Oğuzhan' ı kartı olduğundan dolayı çıkartacağını ama oyuncunun daha hızlı davrandığını söyledi. Peki o zaman bende Sn. Aybaba' ya soruyorum ? Madem Oğuzhan'nın 2. kartı görebileceğini tahmin ettin de, neden devre arasında değiştirmedin ?
 
İkinci devreyi 10 kişiyle oynamak zorunda kalan Beşiktaş, rakibine gol şansı tanımadı. Hatta 10 kişi ile yakaladığı net 3 tane gol pozisyonu vardı. O pozisyonların en kolayınıda Almeida harcadı. Almeida dün akşam çok koştu, iyi paslar yaptı, top kaptı ve golünü de attı ama geleneği bozmadı. Kaleci ile karşı karşıya kalınca Almeida gol atamıyor. Skor böyle değil de kara kartal aleyhine olsaydı ve Almeida o golü kaçırsaydı malesef istenilmeyen adam haline gelecekti. Almeida' nın attığı golden çok, yakaladığı ve kaçırdığı net gol pozisyonları dikkat çekiyor. Samet Aybaba, Almeida' ya antrenman sonrasında en az 1 saat bu pozisyonları çalıştırması lazım.
 
Bursaspor maçı öncesi Oğuzhan'ın gördüğü bu acemice kart beni gerçekten üzdü. En güvendiğimiz oyunculardan birisi oldu. Orta sahada yokluğunu hissedeceğiz. Belki 3 hafta önce Oğuzhan hakkında fazla konuşmazken, bugün yokluğuna üzülecek hale geldik. Keşke Aybaba bu oyuncuya ligin başından beri forma şansı tanısaydı.
 
Dün kazanılan 3 puan oldukça önemli ama oynanan futbol da bir o kadar güzeldi. Beşiktaş doğru yolda ilerlemeye çalışıyor. Dar kadrosu ile gidebileceği yere kadar gidecektir. Devre arasında bu takıma banko oynayacak, hazır olan en az 2 oyuncu transfer edilmesi gerekiyor. Sakatların ne zaman düzeleceği belli değil? İyi bir sağ kanat oyuncusu ve defansın soluna hızlı ve sağlam bir oyuncu mutlaka alınmalı. Uğur Boral bu takımın oyuncusu değil. Bir oynuyor az da olsa fayda sağlıyor, bir oynuyor takımı yakıyor. Faydasından çok zararı var. Samet hocaya bir tavsiyem var. Erkan Kaş ve Emre Özkan' ı neden sol kanatta oynatmıyor. Her iki oyuncu da Uğur' dan daha kaliteli ve daha süratliler. Forvet oyuncusunu defansın sağında oynatan zihniyetten, böyle bir şey yapmasını beklemek yersiz olacaktır.
 
İnönü' de ki boşluklar malesef göze batmaya başladı. Beşiktaş' ın kalbi kapalı, hiç bu kadar boş olmamıştı. Yapılan indirimden sonra Başkan bilet konusunda fazla taviz vermeyeceklerini söylüyor. Bu durumdan zarar eden kim acaba ? Boş tribünlere oynamak yerine hemen hemen aynı kazanç ile dolu tribünlere oynamak daha iyi değil midir? Bu konuda yönetimin adım atması gerekiyor.
 
Kupa maçında ki  kötü görüntünün ardından oynanan Mersin İdman Yurdu maçı ile tekrar hayata bağlandık. Bir daha o kötü futbolu izlemek istemiyorum. Maçı kazanırsınız veya kaybedersiniz ama takım sana seyir zevki veriyorsa o zaman fazla etkilenmezsiniz. Bakınız, Trabzonspor maçı. Beşiktaş, Cuma günü oynayacağı Bursaspor maçını kazanması durumunda, ligde iddialı durumu gelecektir. O maçta tribünlerin dolacağını tahmin ediyorum. Şimdiden başarılar diliyorum
Yazarın Tüm Yazıları