Kartal farka uçtu: 79-56

Güncelleme Tarihi:

Kartal farka uçtu: 79-56
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Beşiktaş, Belçikalı rakibini devirerek ULEB Cup’taki kaderini son haftaya taşıdı. Temsilcimizin gruptan çıkabilmesi için Kazan’ı yenmesi, Charleroi’nın da Sintra’ya kaybetmesi gerekiyor.

BEŞİKTAŞ Cola Turka, Spirou Charleroi’yi 23 sayı farkla yenerek, ULEB Cup iddiasını sürdürdü: 79-56. Türkiye Ligi’nde liderliği kaybetmenin yanı sıra Kerem Tunçeri’nin belindeki sakatlık nedeniyle sahada olmayışı siyah beyazlıları oyunun başında sıkıntıya düşürdü. Kerem’in oynamayışı, Alman Milli Takımı’nın oyun kurucusu Mithat Demirel’in 40 dakikada sahada kalmasına neden oldu.

İlk periyotta Mithat inanılmaz derecede kötü bir oyun ortaya koyunca Beşiktaş, Wright’ın 10 sayısına karşın ilk çeyreği 19-16 geride kapadı. İkinci çeyrekten itibaren oyuna ısınmaya başlayan Mithat, Belçika takımının da alan savunmasına dönmesiyle, arka arkaya attığı 2 üçlükle Beşiktaş’ı öne fırlatan oyuncu oldu. Wright’ın etkili oyununa yeni transferleri Ffriend’in pota dibindeki skorerliği de eklenince ikinci periyot 27-18, devre de 43-37 Beşiktaş lehine gelişti.

Üçüncü periyottan itibaren savunmada ve hücumda takımını oturtan koç Murat Didin, ihtiyaç duydukları 16 sayılık farkı elde ettirmek için bu bölümde Charleroi’ye sadece 5 sayı attırdı. 15-5 Beşiktaş üstünlüğüyle geçilen üçüncü çeyreğin ardından son bölüm heyecan fırtınasına sahne oldu. Farkı elde etmek için Mithat’ın yanında 4 yabancıyla oynayan Murat Didin, Elliot ve Mithat’ın üçlükleri, pota dibinde de Wright ve Ffriend’in ürettiği 21’er sayı, 23 sayılık farkı getirdi. Yeni transfer Ffriend ilk defa pota dibinde savunmada ve hücumda attığı sayılar ve yaptığı bloklarla iyi bir görüntü çizdi. Beşiktaş’ın bundan sonraki maçı Unics Kazan’la. Beşiktaş’ın bu gruptan çıkması için deplasmanda Kazan’ı, Charleroi’nın de evinde Queluz Sintra’ya yenilmesi gerekiyor.

l SALON: Akatlar

l
HAKEMLER: Shmuel Bachar (**) (İsrail), Miguel Perez (*) (İsp.), Oliver Krasue (**) (Alm.)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Mithat (**) 11, Barış (**) 7, Ellis (**) 5, Wright (****) 21, Ffriend (****) 21, Erdem (*) 2, Smith (*), Elliot (***) 12

SPIROU CHARLEROI: Skele (*) 3, Moors (**) 6, Biggs (***) 16, Krupalija (**) 5, Riddick (**) 4, Jorssen (**) 7, Akpomedah (**) 6, Sergeant (**) 6, Tabu (*), Massot (*) 3

l
1.PERİYOT: 16-19, l DEVRE: 43-37,

l 3.PERİYOT: 58-42

l 5 FAUL: 39.50 Riddick (S.Charleroi)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!