Kartal’da Erzurumlular Derneği Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kartal’da Erzurumlular Derneği Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:35

KARTAL ERZURUMLULAR VAKFI AÇILDI

İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği adıyla Kartal’da yaşayan Erzurumluları bir çatı altında toplamayı amaçlayan yeni bir dernek kuruldu.
İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu. Kartal’da Üsküdar Caddesi Özel idare iş merkezinde faaliyete geçen İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Kartal’da yaşayan Erzurumluları bir çatı altında toplayacak.
İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Erzurum Kültürünü yaşatmak için özenle dekor edildi. Açılışa katılanlar, “Bugün Kartal’da yeni bir derneğimizin açılışını gerçekleştirdik. İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği adıyla çok nezih bir mekan hizmete girdi. Güzel bir kültürevi olacak gibi, kıtlama çay için Erzurum şekeri kırdık, kadayıf dolması, lavaş ekmek göğermiş peynir ikram edildi. Erzurum kültürünü yansıtan güzel bir mekan olmuş” dediler.
Kurucular kurulunda üç tane Kenan ismi bulunması ilgi çekici. Kenan Albayrak, Kenan Gülerci ve Kenan Kağanaslan öncülüğünde kurulan dernek, geleneksel kültürü yaşatarak birlik beraberlik adına önemli bir misyon üstlendi. Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Kartal Merkezde Üsküdar Caddesinde Özel İdare İş Merkezi girişinde faaliyete başlamış olup yeni üye kayıtları kabul edilmektedir.
Açılışa, Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt, Gülcemal Fidan, Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Taner Özdemir, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Metin Ağırman, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Kartal İlçe Başkanı Muhammet Mehdi Akman, Yönetim Kurulu üyeleri, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Eğitimci Ahmet Şimşek, sanatçı Yavuz Değirmenci, Erzurum Medya Sanat Dernek Başkanı Şakir Bozan, Avrasya Erzurumlular Derneği Başkanı Hakan Emre, Avrupa Yakası Erzurumlular Dernek Başkanı Osman Nuri Toraman, Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Sezer, Kurtköy Erzurumlular Dernek Başkanı Muammer Dilli, Erbirder Başkanı Recai Acar, İBB Anadolu Yakası Zabıta Müdür Yardımcısı Zeki Karakelle, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Erzurumspor’lu efsane futbolcu Kürşat Karakaş, Ali Rıza Salcı, Dr. Sadık Bayraktar, Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Zekeriya Tutar, Merkez parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Murat Kış ve bir çok Erzurumlu hemşerilerin katılımı ile açılış yapıldı.
BAŞKAN ALBAYRAK, DERNEĞİMİZ, ERZURUMLULARIN KARTAL’DA BULUŞMA NOKTASI OLACAK!
İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı, Albayrak Spor Mağazası sahibi eski Milli güreşçi olan Kenan Albayrak, yaptığı konuşmasında, “Tüm hemşerilerimize derneğimizin açılışında gösterdikleri alakadan dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Erzurum dünyanın mihenk taşıdır. Erzurumlu olmak çok ayrıcalıklı bir özelliktir. Bizler çok şanslı insanlarız ki bu Erzurumlu olma özelliğine sahip olmuşuz. Erzurum’lu olmaktan her zaman gurur duydum, inşallah bundan sonra da dernek faaliyetleriyle kültürümüzü yaşatma adına çalışmalar yapacağız. Derneğimizde kültürümüzü yaşatmak için etkin faaliyetler yapmayı planladık. Gerek iç dekoruyla, gerekse faaliyet planlamamızla, özellikle adet ve geleneksel zenginliğimizi yaşatmayı hedefleyen çalışmalar yapıyoruz. Derneğimiz Erzurum kültürünü yaşatacak.
AHMET ŞİMŞEK, “TEBRİK EDİYORUM, GURUR DUYUYORUM”
Albayrak, “Erzurum’luların bir arada olmasından inanın çok mutlu oluyorum. Burası tam bir kartal yuvası, Erzurumluların mekanı güven verir, huzur verir. Erzurum milli mücadelenin ilk kıvılcımını yakan memlekettir. Erzurum’lu Dadaş’ım da tarih boyunca Türk milletinin en güvenilir kalesi gibi dimdik sağlam bir duruş sergilemiştir. Dolayısıyla bu nezih mekanımız da Dadaş’ları Kartal’daki yuvası ocağı olacak, bu derneğin faaliyete geçmesinden dolayı gurur duyuyorum” dedi.
Kurucular Kurulu şu isimlerden oluştu; 1- Kenan Albayrak, 2- Kenan Kağanaslan, 3- Nihat Dumlu, 4- Hüseyin Karakaya, 5- Kenan Gülerci, 6- Orhan Ötügen, 7- Ahmet Yeniköylü, 8- Nurcan Gülsen Karadağ, 9- Mehmet Saliş, 10- İbrahim Yılmaz, 11- Ahmet Kaya, 12- Av. Hüsnü Yeşilyurt, 13- Ahmet Şahin, 14- Alirıza Aksu, 15- İlhan Ötügen, 16- Handan Yazıcıoğlu, 17- Eray Dayı, 18 - Ahmet Turan, 19 - Zekeriya Tutar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!