Kars'tan Suriye’ye eksi 20 derecede yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Karstan Suriye’ye eksi 20 derecede yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 13:29

Kars'tan Suriye’ye eksi 20 derecede yolculuk

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - TÜRKİYE’nin dört bir yanından Cilvegözü sınır kapısına yola çıkan konvoya Kars’tan da 75 kişilik 3 araç eşlik etti. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kars Şube Başkanlığı Suriye’nin Halep kentinde yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak, gönüllü vakıf üyelerinden oluşan grup hava sıcaklığnın sıfırın altında 20 derecede basın açıklaması yaptıktan sonra gece yarısı harekete geçti.

Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlandı. Konvoy Türkiye’nin dört bir yanından katılımla Cilvegöz sınır kapısına yola çıktı. 15 Aralık Perşembe gecesi Kars İHH önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından yola çıkan 3 otobüslük konvoya Türkiye’nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar olacak. Konvoy güzergahı üzerindeki illerde Halep’teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak. Konvoy, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR’ları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.

Konvoy yola çıkmadan önce tekbirler arasında bir açıklamada bulunan İHH Kars Şube Başkanı Selami Aydın, “Bütün dünyanın önünde insanlar öldürülüyor, Müslüman olarak buna sessiz kalmak mümkün değildir. Biz ölünceye kadar bu yola başımızı koyduk ve yolumuza devam edeceğiz. 75 kişi Kars’tan yola çıkıyor. Cuma günü programımız olacak, Cumartesi günü sınırı zorlayacağız. Halepli kardeşlerimiz nasıl ki bombaların altında şehit oluyorsa, bizler de Kars İHH ekibi olarak bunu göze almış durumdayız. Yeter ki devletimiz bize kapıyı açsın. 15 Temmuz’da nasıl ki dimdik ayakta durduysak, tankların önüne yattıysak, aynı şekilde Rus uçaklarının da, bombalarının altında durmaya hazırız" diye konuştu

Kars Rufai Dergahı Vekili Abdullah Erdağ ise dünyaya mesaj içeren konuşmasının ardından dua ederek, Halep’te yaşananlara sessiz kalınmasının bir insanlık suçu olduğunu kaydetti. Basın açıklamasından sonra 75 kişilik Kars İHH ekibi, eksi 20 derece soğukta dualar ve tekbirlerle Halep için yola koyuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!