Kars'ta Sarıkamış Şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Karsta Sarıkamış Şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 11:01

Kars'ta Sarıkamış Şehitleri anıldı

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- KARS Özel Çelik Başarı Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan Sarıkamış Şehitlerini Anma programı büyük ilgi gördü.



Özel Çelik Başarı Eğitim Kurumları, Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı dolayısıyla öğrenciler tarafından hazırlanan harekatın canlandırılması salondakilere duygulu anlar yaşattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Vali Rahmi Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerden oluşan koroyla şehitler anısına müzik sunumu yapıldı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda öğrencilerin hazırladığı Sarıkamış Oratoryosu katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Öğrencilerin profesyonel tiyatro oyuncularını aratmayan Sarıkamış Harekatı canlandırmasını öğrenci velileri de telefonlarla ölümsüzleştirdi.



Vali Rahmi Doğan öğrencilerin performansını çok beğendiğini bildirdi. Sarıkamış harekatının yapıldığı süreci canlandıran öğrencilerikutlayan Vali Doğan, "Hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi ve şunları söyledi:



"Bu memleketin çocukları Yemen’in sıcak topraklarında kavruldular, Sarıkamış’ın soğuğunda dondular. Balkanlar’da, Trablusgarp’ta, Bağdat’ta, Şam’da, Halep’te çok uzak diyarlarda can verdiler. 100 yıl önce tam bu vakitlerde coğrafya değişmiş, haritalar yeniden çizilmiş ve 20 milyon metrekare toprağımızdan 780 bin metrekare bir alana sıkışmış kalmışız. Türkiye’nin sınırlarının güvenliğine bakıldığında bu sınırları Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay’dan tutmaya kalkarsanız Konya’da Kayseri’de, Bursa’da, İstanbul’da patlamalar oluyor. Bizim sınır güvenliğimiz Halep’ten, Şam’dan, Bağdat’tan, Balkanlar’dan ve Kafkasya’dan başlar. Dolayısıyla bizim bu alanlardaki tarihten kalan mirasımız, tarihten kalan varlığımızı iyi muhafaza etmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti olarak sınırlarımızı genişletelim, değiştirelim gibi bir talebimiz ve derdimiz yok."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!