Kars’ta patates sökümü başladı

Güncelleme Tarihi:

Kars’ta patates sökümü başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 09:54

Kars’ta patates sökümü başladı

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - KARS'ta soğuklara yakalanmamak için yoğun bir çalışma içine giren çiftçiler, kar yağmadan patates sökümüne başladı. 
Tarlayı 2 bin 500 liraya kiraladığını, 50 bin TL masraf ederek 13 ton patates ektiğini belirten çiftçilerden Latif Boy "Geçtiğimiz günlerde erken yağan kar bizi çok korkuttu. Neyseki havalar yeniden ısındı, biz de patates sökümü yapmaya başladık" dedi.
Ektiği alandan 100 ton patates hasat etmeyi umduğunu anlatan Latif Boy, şunları söyledi:
"Elde edeceğim bu patatesi Kars ve çevre illerinde satacağım. Şu an elde ettiğim organik beyaz patates ve çok zahmetini çektim. Hem ekiminde, hem de sökümünde sıkıntılar yaşadım. Sökümünü traktörle yapmaktayım ancak toplama işinde insan gücünden yararlanıyoruz. Ekiminde ve sökümünde traktör kullanıyorum, mazot fiyatları çok pahalı. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız." 
Traktörün arkasına bağlanan makine ile sökülen patateslir, işçiler tarafından toplanarak çuvallara yerleştiriliyor. İşçiler 60 TL yevmiye ile çalışırken, üreticiler mazot, gübre ve işçilik masraflarının altından çıkabilmenin oldukça güç olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!