Kars'ta 'Çemberimde Gül Oya' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Karsta Çemberimde Gül Oya sergisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 11:55

Kars'ta 'Çemberimde Gül Oya' sergisi

Haberin Devamı



KARS, (DHA) - ÜLKEMİZİN kültürünü yansıtan ve İzmir’den başlayarak bütün illerde sergilenecek olan ‘Çemberimde Gül Oya’ projenin 14’ncüsü Kars’ta gerçekleştirildi.

Henüz kaybolmamış kültürel değerlere sahip çıkmak amacı ile 'Çemberimde Gül Oya' adı verilen projenin Kars ayağı gerçekleşti. Proje kapsamında, her ilin kültürünü yansıtan materyaller, Kars Öğretmenevi Konferans Salonunda sergilendi. 81 ilden gelen çemberler, yöresel yemek tarifleri, Türkü ve maniler sergilendi. Kars Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu Okul Müdürü Yüksel Geçener, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Heyveron Topçu, İngilizce Öğretmeni Pınar Güçbilmez’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje, henüz kaybolmamış kültürel değerlerimizi ve motiflerimizi yeniden gözler önüne çıkardı. İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, sergiyi çok beğendiğini belirti ve Kars Valisi Günay Özdemir adına Nesrin Karaduman'a plaket verdi. Kars eTwinning İl Koordinatörü Pınar Güçbilmez ise şunları söyledi:

"Kars'ta çok güzel bir sergi için bir araya geldik. ‘81 il 81 kültür’ dedik. ‘Çemberimde Gül Oya Projesi’ni Kars ili için üstlendik. Çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Nesrin Karaduman öncülüğünde İzmir’de start alan projemiz dahilindeki sergimiz; Ordu, Artvin, Ardahan'dan sonra Kars ilimize ulaştı. Kars'tan Bayburt’a geçecek. Her ilde bir okulun ve öğrencilerinin katıldığı bu projenin içerisinde olmaktan çok mutluyum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!