Kars'ta Ani sevinci

Güncelleme Tarihi:

Karsta Ani sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 21:35

Kars'ta Ani sevinci

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - Türkiye- Ermenistan sınırına sıfır noktadaki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması, Karslıları sevindirdi.
İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen UNESCO Dünya Miras Komitesi 40'ncı toplantısında, Ani Harabeleri'nin Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesinin onaylanması Kars'ta yankı buldu. Ani'nin Kars'a 44 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü yakınında, Türkiye- Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay Nehri'nin kıyısında ve Türkiye toprakları üzerinde kurulan bir ortaçağ şehri olduğuna işaret eden Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz, Ani'nin bilinmeyen yüzünü belgesel olarak yaptığını hatırlattı. Akçayöz, "Çok büyük tarihi değeri olan Ani'yi çalışmalarımızla gün yüzüne çıkarmak bizleri çok mutlu etti. 2016 UNESCO Dünya Miras Listesine girerek Ani'nin taçlanmasına çok sevindim. Bir çocuğum olmuş kadar sevinçli ve mutluyum. Çok duyguluyum, biraz daha konuşursam ağlayacağım" diye konuştu.
Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer ise, "Ümitlerle ve heveslerle uzun zamandan beri beklediğimiz Ani ören yerinin kültür miras listesine alınma haberi, bölge halkını çok sevindirdi. Ani antik kentin koruma altına alınmasıyla ilgili çok uzun yıllardan beri önemli uğraş verildi. Kültürümüzün başkenti olan Ani antik kenti, artık daimi koruma altında olacağı için çok mutluyuz. Ümit ediyoruz ki artık Ani'den dünyaya açılan kapının startı verilecektir" dedi.
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kars İl Başkanı Murat Şanlı da kararın geç gelen bir karar olmasına karşın sevindirici olduğunu belirtti.  
Kars'taki bir butik otelin müdürü olan Mehmet Duman ise, "Ani'yi genel anlamda Dünyaya ve Türkiye'ye daha çok nasıl tanıtabiliriz, nasıl ilgi odağı haline getirebiliriz bunu şimdiden planlamak lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!