Karşıyaka'ya Barış Şehitleri Parkı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakaya Barış Şehitleri Parkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:20

İZMİR’in Karşıyaka Belediyesi, Ankara’da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamalarda yaşamını yitirenleri, ’Barış Şehitleri- Genç Fidanlar Parkı’nda yaşatacak. Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki parkın isim verme töreni önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırılar sonucunda yaşamını yitirenleri unutmamak ve unutturmamak için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki bir parka ’Barış Şehitleri- Genç Fidanlar Parkı’ adını verecek. Esin Sitesi içinde bulunan parkta, terör saldırısında yaşamını yitirenlerin isimlerinden oluşan dev tabela ve Genç Fidanlar Anıtı da yer alacak.

Karşıyakaya Barış Şehitleri Parkı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısını yaşadık ve ülke olarak yas içindeyiz. Ciğerimiz yanıyor. Ben de CHP’nin Gençlik Kollarında yetiştim. Demokratik haklarını kullanmak, barış diye haykırmak için Malatya’dan mitinge giden ve saldırıda yaşamını yitiren gençlerimiz gibi onlarca canımızı toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadık.

Haberin Devamı

Karşıyakaya Barış Şehitleri Parkı

Yitirdiğimiz canları geri getiremeyiz ancak onların anılarını sonsuza kadar ilçemizde yaşatmak için, ilçemizin en güzel parklarından birine Barış Şehitleri - Genç Fidanlar adını veriyoruz. Böylesi acıları tekrar yaşamamayı ümit ediyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!