Karşıyaka'nın kurtuluş reçetesi

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakanın kurtuluş reçetesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

Kaynakları artırmak için kolları sıvayan KSK yönetimi, futbolda ‘maaşlı oyuncu’ dönemine geçiyor

Haberin Devamı

KARŞIYAKA’nın Fatih Diniz başkanlığındaki yeni yönetimi, kaynakları artırmak, mali disiplini sağlamak ve 30 milyon TL sınırına dayanan borç yükünü eritmek için bir dizi tedbir alacak. Futbolda transfer bütçesini 7 milyon TL olarak belirleyen yönetim, sezonluk forma reklamının yanı sıra, geçen sezon bazı maçlarda olduğu gibi haftalık reklam anlaşmaları yapacak. Şimdiden bazı firmalarla görüşmelere başlayan yöneticiler, 34 haftalık reklam anlaşmasını, lig başlamadan bitirecek.

Transfere yeni sistem

Futbolculara peşinat ve maç başı hakediş sistemi yerine, basketboldaki gibi aylık sabit maaş önerilecek. Bu sayede devre arasında ayrılacak futbolcunun tüm peşinatı almasının ve tazminat talebinin önüne geçilecek. Takipli borçlar ve dava dosyaları bilgisayar sistemine aktarılacak. Şubeler için ortak kasa belirlenecek, harcamalardan tüm yönetimin haberi olacak. Arena’daki reklam alanlarını artıracak yönetim, sezon başında oluşturulacak sıcak para havuzuna aktardığı rakamı da hibe edecek. Ergin KARATAŞ

Haberin Devamı

Görev bölümü netleşiyor

KARŞIYAKA’da yarın yapılacak görev dağılımı öncesi şube yönetimleri şekillenmeye başladı. Nazım Torbaoğlu’nun asbaşkanlığa getirileceği yönetimde Gökhan Şensan’ın sportif işler, Mehmet Peköz’ün mali işlerden sorumlu 2. başkan olması bekleniyor. Futbol şubenin Mustafa Özçakar, Ayhan Gültekin ve Umut Demir’den, Tamer Ustaoğlu başkanlığındaki basketbol şubenin ise Cem Karas ve Turgay Büyükkarcı’dan oluşması öngörülüyor. Bülent Onural yüzme, Erdal Çilengiroğlu amatör şubelerden sorumlu çalışacak. Voleybolda Koral Kalpaklıoğlu görev yapacak, Mehmet Yaya ise genel sekreter olacak.

Türknas’la devam

KSK Başkanı Fatih Diniz’in, basketbol şubesinde genel menajer olarak görev yapan Levent Türknas’la yola devam edeceği öğrenildi. Türknas’tan şubeyle ilgili bilgi alan Diniz basketbol yönetimini belirledikten sonra Antrenör Ufuk Sarıca’yla da bir araya gelecek. Diniz’in takımın başında görmek istediği Sarıca’nın kalıp kalmayacağı bütçeye bağlı.

Eriş’ten mesaj

ADANASPOR’la yolları ayırdıktan sonra ismi Göztepe ile anılan Teknik Direktör Levent Eriş’in, KSK yönetimine mesaj gönderdiği öğrenildi. İzmir’e dönmek ve doğduğu kentte bir takım çalıştırmak istediğini bildiren Eriş’e, bir grup yönetici ile taraftarların 2007-08 sezonunda KSK’yi bırakıp Adana Demirspor’a gittiği için olumsuz yaklaştığı kaydedildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!