Karşıyaka'nın Filizleri 650 öğrenciye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakanın Filizleri 650 öğrenciye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 10:51

Karşıyaka'nın Filizleri 650 öğrenciye ulaştı

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine burs sağlamak için başlattığı Karşıyaka'nın Filizleri Projesi, 3 yılda 650 öğrenciye ulaştı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Belediye tarafından başlatılan ve kısa sürede örnek bir sosyal sorumluluk projesi haline gelen Karşıyaka'nın Filizleri'nden burs alan üniversitesi öğrencisi sayısı, 3 yılda 650'ye çıktı. Başta apartmanlar ve siteler olmak üzere, taksi ve dolmuş şoförleri, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve duyarlı vatandaşlardan sağlanan desteğin her geçen gün büyümesi mutluluk yarattı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Belediyelerin görevi sadece yol ve kaldırım yapmak değildir. Bizim en önemli projemiz, -toplumsal dayanışma ile- ihtiyaç sahibi üniversitelilere burs vermektir. Bugüne kadar 650 civarında öğrencimize burs verdik. Bağışçılarımıza bu anlamda minnettarız ancak yetmez. Daha fazla destekçimiz olursa, binlerce öğrencimize daha burs verebiliriz. Bunun için mücadele ediyoruz. 'Ben Karşıyakalıyım' diyen herkes bu duvara bir tuğla koymalı" dedi.

ÖDÜLLÜ PROJE

Karşıyaka'nın Filizleri Projesi, belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme becerisi ile yürütülüyor. Karşıyaka Belediyesi, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile destekçileri bir araya getiriyor. Üniversiteliler, 10 ay boyunca, ayda 300'er lira burs alıyor. İki yıl önce Avrupa Kamu Sektörü Ödüllerinde, 'Avrupa'nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi' seçilen Filizler, geçen yıl da BM Kalkınma Programı ve Küresel Dernekler Forumu (ORUFOGAR) tarafından 5 kıta, 30 ülke ve 150 şehre 'Uygulanabilir Örnek Proje' olarak gösterilmişti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!