Karşıyaka "Final-Four"u istiyor

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka Final-Fouru istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 16:30

Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası ikinci tur (J) Grubu'nda salı günü Belçika'dan Antwerp Giants ile karşılaşacak Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Nazım Torbaoğlu, “Final Four'u İzmir'de düzenlemek için başvuracağız” dedi.

Torbaoğlu, yaptığı açıklamada, grupta salı günü deplasmanda yendikleri Antwerp Giants ile İzmir'de karşılaşacaklarını belirterek, “Bir sürpriz olacağını zannetmiyorum. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağımızı umuyorum” diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu ifade eden Torbaoğlu, çeyrek finale yükseldikten sonra organizasyonun dörtlü finallerine ev sahipliği yapmak için FIBA'ya başvuracaklarını söyledi.
Torbaoğlu, FIBA ile bir ön görüşme yaptıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FIBA da İzmir'de final four oynanmasını istiyor. Ancak istedikleri bir takım kriterler var. Çeyrek finale yükselen takımlar Final Four'a ev sahipliği yapmak için başvuruyor. Ardından son 4'e kalan takımlar arasında açık artırma sistemiyle ev sahibi şehir belirleniyor. Geçen yıl yaklaşık 140 bin avro ödeyen Almanya bu organizasyona ev sahipliği yaptı. Final Four'a kaldığımız takdirde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası ve İzmir'in de desteğiyle final maçlarının İzmir'de oynanmasını istiyoruz. İzmir'in Final Four'a sahip çıkmasını umuyoruz.”

GRUP

İlk iki sırayı alacak takımların çeyrek finale yükseleceği (J) Grubu'nda Pınar Karşıyaka, salı günü oynanacak müsabakaların sonuçlarına göre bir üst tura çıkmayı garantileyebilecek.

Yeşil kırmızılı ekibin Antwerp Giants'ı, KK Krka Novo Mesto'nun ise Dexia Mons-Hainaut maçlarını kazanması durumunda Pınar Karşıyaka, bitime 2 hafta kala çeyrek finale yükselmeyi garantileyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!