Karşıyaka’da yönetim divanda

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da yönetim divanda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 18:29

Karşıyaka’da yönetim divanda

Haberin Devamı

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)- PTT 1'inci Lig’den 2'nci düşen Karşıyaka Spor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday çıkmadı, yönetim kongre divanına kaldı. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen genel kurulda kongre divanına Halil Zeki Osma, Seyhan Evlioğlu, Oktay Yeşil ve Onur Keleş seçildi. Yeşil kırmızılılarda yeni tüzük gereği dün akşama kadar Divan Başkanı Cihan Büyükoral’a aday yönetim listesi verilmediği, yönetim de istifa kararı aldığı için yönetim yetkileri yeni kongreye kadar Kongre Divanı Başkanı Halil Zeki Osma ve divana kaldı. Karşıyaka, 21 veya 24 Mayıs’ta yeniden seçime giderek başkan adayı arayacak.
Karşıyaka’da görevden ayrılan Fatih Diniz yönetiminin ibrası esnasında büyük tartışmalar yaşandı. Kongre üyeleri, eski başkanlanlardan Hasan Denizkurdu’nun konuşması sonrası yönetimi önce ibra etmedi. Başkanlıktan ayrılan Fatih Diniz, bunun üzerine, "4.5 aylık yönetimi ibra etmediniz. Biz transfer yasağını açmak, transfer ve ödemeleri yapmak için para ararken tek kuruş vereniniz çıkmadı. Madem böyle bir karar aldınız ben de 37 yıllık kulüp üyeliğinden istifa ediyorum" dedi.
Diniz yönetimi de kulübün en zor zamanında göreve talip olan kendilerine hırsız muamelesi yapıldığını iddia ederek toplu halde istifa ettiklerini açıkladı. Tartışmalar üzerine yönetim ibra edildi.
Son dönemde kongrelerini çift listeyle, bine yakın üyenin katılımıyla yapan Karşıyaka, PTT 1'inci Lig’den küme düşerek başkan adayı bulamadığı genel kurulda boş salon şoku yaşadı. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye yaklaşık 120 üye katıldı. Salon önünde 3 çevik kuvvet otobüsü, 1 de toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) olay çıkma riskine karşı hazır bekledi.
HESAPLAR İNCELENECEK
Karşıyaka olağanüstü kongresinde divan kurulunun önerisiyle 1 Ocak 2010-14 Mayıs 2016 arasındaki tüm hesapların bağımsız denetim kuruluşuna inceletilmesi kararlaştırıldı. Başkanlığı devreden Fatih Diniz, kendi dönemleriyle ilgili hiçbir şüphesi olmadığını belirterek hem geçmiş 5 yıl hem de 10 yılın incelenmesi önerisini getirdi.
DİNİZ: "ÖZÜR DİLERİZ''
Karşıyaka’da başkanlık görevinden ayrılan Fatih Diniz, kongre salonunda yaptığı konuşmada üyelerden özür diledi. Diniz, "29 Aralık’ta göreve geldiğimizde kulübü içinde bulunduğu durumdan kurtarmayı hedefledik ama maalesef başaramadık. Sonuçta böyle bir durumda yönetim başarısız oluyor. Teknik heyet, futbolcu seçimlerinde hatalar yapmış olabiliriz. Umarım bu önümüzdeki yıllar için kulübümüze hatalardan ders aldığımız yeni bir başlangıç olur" diye konuştu.
Son dönemde kulübe bu sezon mali destek veren Erdal Acar ile ilgili spekülasyonlar konuşulduğunu söyleyen Diniz, "Kulübe bizim dönemimizden önce sezon başında Acar tarafından 6 milyon 380 bin TL nakit girişi olmuş ama bizim dönemimizde sadece 99 bin TL Alanyaspor beraberliği primi ödedi. Futbolculara sezon başı verdiği senetleri ikinci yarıda kulübe yük etmedik. Bize yalnız teknik direktör Yusuf Şimşek benim hediyemdir dedi. Kendisi ve ekibiyle 1.5 yıl için 3.5 milyon TL'lik anlaşma yapmış. Yalnız onun ödemelerine karışmadık" dedi.
ERTEN: "DEDİKODA YAPMAYIN"
Yeşil kırmızılılarda Fatih Diniz’den önce 7 ay başkanlık koltuğunda oturan Ali Erten, kendisine yönelik eleştirilere isyan etti. Erten kongrede, "Aklınızdaki her şeyi bana sorun ama dışarıda dedikodu yapmayın. Dedikodu yaparak insanların şeref ve haysiyetiyle oynanıyor. Bu yüzden şimdi buraya başkan bulamıyoruz. Erdal Acar önemli kaynaklar sağladı. Ben kendisinden yalnız kulübe saygı istedim. Protokol istedim. Dediklerimi yaparsa omzumda taşıyacağımı söyledim. Kulübe senetlerle birlikte 13 milyon 424 bin TL katkı verdi. Dönemimde Spor Toto’dan 2 milyon, Folkart’tan 550, Büyükşehir Belediyesi’nden 480, Yücesoy Mühendislik’ten 500 bin TL aldık. Bu paraların hepsini kulübe harcadık" dedi.
DENİZKURDU: "Divan el koyacak"
Karşıyaka’nın eski başkanlarından Hasan Denizkurdu, Karşıyakalılar olarak artık yönetimlerde söz sahibi olacaklarını söyledi. Kulübün yanlış yönetildiğini söyleyen Denizkurdu, "Değerlerimizle oynandı. Taraftar da yönetim de duracağı yeri unuttu. Bu borçların altından kalkılmaz. Temlik verenler de üzerine su içsin. Bu kadar borcu olan bir kulüp yaşayamaz. Gerekirse amatöre kadar düşelim. Bu zararları verenler gerekirse kulüpten atılacak. Biz divan yönetimi ve eski başkanlar olarak dün yaptığımız toplantıda yönetime devam etmelerini, tekrar PTT 1'inci Lig’e çıkarmalarını söyledik. Fatih Diniz teklifi sağlık sorunları nedeniyle kabul etmedi. Aday olarak adı geçen Mutlu Altuğ’la da konuştuk ama divana bir liste gelmedi. Kısa süre içinde Yaşar Holding’le konuşulup verecekleri destek netleştirilsin. Eldeki futbolcuların serbest kalması önlensin. Altyapıya dönüp kendi değerlerimizle, şampiyonluk sözleri etmeden ayakta kalalım" diye konuştu.
BORÇ 41 MİLYON 697 BİN TL
Yeşil kırmızılıların genel kurulunda kulübün borcu 41 milyon 697 bin TL olarak açıklandı. Başkan Fatih Diniz, borca gelmesi muhtemel rakamları da eklediklerini belirterek güncel rakamın 34 milyon TL olduğunu açıkladı. Tarihinde ilk kez Euroleague oynayan basketbol takımının maliyetinin 18 milyon TL olduğu, şubeden sezon sonunda 2 milyon 634 bin TL borç kalacağı belirtildi. Toplam 4 milyon 800 bin TL’ye vergi ve SGK borcu olan kulübün eski yöneticilere 7 milyon 198 bin TL temlik borcu olduğu açıklandı.
Karşıyaka'daa İZKA İnşaat’ın 938 bin, Mehmet Peköz’ün 352 bin, Mustafa Özçakar’ın 1 milyon 740 bin, Fatih Diniz’in 318 bin, Turgay Büyükkarcı’nın 718 bin, Gökhan Şensan’ın 1 milyon 850 bin, Ali Erten’in 277 bin, Cengiz Bakır’ın 318 bin, Ali Talak’ın 218 bin TL alacağı var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!