Karşıyaka’da Yaya Yolu Ve Okul Önlerine Özel Önlem

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da Yaya Yolu Ve Okul Önlerine Özel Önlem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:23

KENT GENELİNDEKİ YAYA YOLLARINI VE OKUL ÖNÜ GEÇİŞ BÖLGELERİNİ DAHA GÜVENLİ HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN KARŞIYAKA BELEDİYESİ, HATALI ARAÇ PARKINI ÖNLEMEK ADINA 650 FARKLI NOKTAYA DUBA YERLEŞTİRDİ.

Kent genelindeki yaya yollarını ve okul önü geçiş bölgelerini daha güvenli hale getirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, hatalı araç parkını önlemek adına 650 farklı noktaya duba yerleştirdi.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuran Karşıyaka Belediyesi, yaya yollarına hatalı araç parklarını önlemek için kullanılan dubaları da kendi şantiyesinde üretime geçirdi. Özellikle dar sokaklarda araç dönüşlerini ve yaya geçişlerini engellediği tespit edilen 650 park noktasına, son 10 ay içerisinde toplam 8 bin 500 adet kaldırım dubası yerleştirildi.
Okulların açılması ile birlikte veliler ve okul yönetimlerinin de uyarılarını dikkate alan belediye ekipleri, araçların süratli geçişini önlemek için 30 noktada hız kesici kasiste yerleştirdi. Öte yandan ekipler, 50 ayrı yerde de 800 adet yol butonu montajı da yaparken, ihtiyaç duyulan yerlerde kollu bariyer ile mantar bariyer montajı da gerçekleştirildi.
Kent içi ulaşımda düzeni sağlamak, yaya ve araç trafiğini daha güvenli hale getirmek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Daha güzel ve çağdaş bir kent yaratmak için tüm imkanlarımızla mücadele ediyoruz. Şantiyemizde kendi imkanlarımızla ürettiğimiz dubalarla, kaldırım ihlallerinin önüne geçerken, engelli vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştırıyoruz. Hem can hem de mal güvenliğini sağlamak, hayatı kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!