Karşıyaka Belediyesi'ni eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka Belediyesini eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 13:57

Karşıyaka Belediyesi'ni eleştirdi

Haberin Devamı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ı eleştirerek yönetimin basiretsiz olduğunu söyledi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı danışma meclisi toplantısı, Karşıyaka Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu önderliğindeki toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katıdı. Mertoğlu, Karşıyaka'da partinin seçimden birinci çıkabilmesi için her sandıkta yönetim kurulu oluşturacaklarını, sandığı bu yönetimlere zimmetleyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Mahallemizde çok sayıda işsiz vatandaşımız olduğu için gelip işe ihtiyacımız var diyorlar. O zaman biz de meslek edinme kurslarını mahalleye getirelim. Halk Eğitim Müdürümüz ve Milli Eğitim Şube Müdürümüzle toplantı yaptık. Meslek sahibi olmak isteyen teşkilat mensubu arkadaşlarımıza İngilizce dil eğitimi dahil olmak üzere dikiş - nakış, yemek, el sanatları gibi mesleklerle ilgili yerinde meslek edindirme kursları veriniz diye ricada bulunduk. Bu ricamızı daha sonra planlayarak Mahalle yönetim toplantılarında kursa katılım sağlamak isteyenleri bize yönlendirin. Kendilerine meslek edinme kursları verdireceğiz. Böylece, kendileri iş bulma konusunda daha avantajlı olacaktır. Esnaf ziyaretlerimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla olan toplantılarımız devam ediyor ve edecektir."

Karşıyaka Belediyesi'ni eleştiren Mertoğlu,Karşıyaka Belediyesi'nin 250 milyon lira olarak öngörülen 2017 mali yılı bütçesinden ilçeye yatırım için ayrılan payın yaklaşık 30 milyon olduğuna dikkat çekti. 30 milyon lira bütçeyle yatırım yapabilmek için vatandaşın krediyle borçlandırılacağını söyleyen Mertoğlu, “ İzmir'deki basiretsiz yönetimi ve Karşıyaka'nın halini görüyorsunuz. İçler acısı. Belediyede meclis üyesi olduğum için Karşıyaka'ya hizmet yapmaları konusunda tartışıyoruz. 250 milyon bütçeden 30 milyon lira yatırım haricinde tam 40 milyon krediyle bizleri borçlandıracaklar ki 30 milyon lira yatırım yapabilsinler. Yani 30 milyon lirayla belediyemizin kaynaklarını satacakları insanın aklına gelmiyor değil. Bu yatırımların da elle tutulur, gözle görülür olamadığını görüyoruz. Artık, Karşıyaka AK Belediyecilik'le buluşsun, Karşıyaka hizmeti görsün" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!