Karşıyaka başvuruyu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka başvuruyu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 15:10

Karşıyaka başvuruyu yaptı

Haberin Devamı

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)- İKİNCİ Lig'de Ulusal Kulüp Lisansı başvuru süresinin son günü olan 31 Mart'ta evrakını tamamlayamadığı için eksik başvuru yapan Karşıyaka, yeminli mali müşavire imzayı attırıp, eksik belgelerini Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim etti.
Kulüpten 30 bin TL alacağını tahsil edemediği için 31 Mart'ta mali evraka imza atmayan anlaşmalı mali müşavir yerine belgeleri yeni bir mali müşavire imzalatan yönetim, TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun istediği 6 kriteri de tamamladı. Kulüp, geride kalan 2016 yılını kapsayan mali, personel, idari, sportif, hukuki ve altyapı kriterlerindeki dökümlerini Lisans Kurulu'na verdi. TFF bu ligde lisans başvurusunu geç yapan kulüplere 40 bin TL ceza kesiyor. Belgelerdeki eksiklikler ayrı ayrı cezalandırılıyor. Hiç başvuru yapmayan kulüpler ise liglere alınmıyor. 
Son 2 yılda Ulusal Kulüp Lisansı'nı son anda alarak puan silme cezasından kurtulan Karşıyaka'nın başvuruyu geç de olsa tamamlamasına rağmen eski futbolcularına olan borçları nedeniyle lisansını yenileme ihtimali çok zor. Geçen yaz döneminde 3 milyon TL olan eski futbolcu alacaklarının; Makukula, Banahene, Juninho, Ofoedu, Shukurov gibi yabancıların FIFA kanalıyla kesinleşen alacakları, eski yerli futbolculara olan borçlar ile Okan Şahingöz'ün yetiştiricilik bedelinin de eklenmesiyle 10 milyon TL'yi aştığı öğrenildi. Lisans almak için bu parayı ödemesi gereken Karşıyaka, aksi halde 2017-18 sezonuna en az eksi 3 puanla başlayacak. FIFA'dan Ofoedu'ya olan 62 bin dolar borç nedeniyle geçen ekim ayında 2 dönem transfer yasağı alan kulübe bu dosyalardan ayrı puan cezalarının da çıkabilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

 
 
 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!