Karşıyaka-Adana Demirspor maçından notlar

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka-Adana Demirspor maçından notlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 16:39

PTT 1’inci Lig’de ilk yarıyı son sırada tamamladıktan sonra 12 futbolcunun takımdan ayrıldığı Karşıyaka, 9 yeni transferinin lisanslarını ikinci devrenin ilk sınavına yetiştiremedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka-Adana Demirspor maçından notlar

Yeni transferlerine kendi içinden oluşturduğu kaynakla 1 milyon TL’nin üzerinde peşinat ödeyen yönetim, kadroda ilk yarıdan kalan oyunculara da 270 bin TL dağıtıp 220 bin TL de transfer yasağı ödemesi yapan Karşıyaka, yasağı kaldırmak için kalan 945 bin TL’yi takımın gayri resmi destekçisi Erdal Acar’dan bekledi. Para yetişmeyince oynama ümidiyle 2 gün takımla Hilton Otel’de kamp yapan yeni transferler tribüne çıktı.

GENÇLER SAHADA

Karşıyaka, Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’la oynanan iki karşılaşmada olduğu gibi genç takviyeli kadroyla sahaya çıktı. Kadroda ilk yarıdan kalan isimlerden Ersin Aydın, Ersin Veli, Zeki, Ömer Can, Gökhan, Berkay Can, Necati ve Ali Kemal ilk 11’de oynadı. Karşıyaka kadroyu altyapıdan Fehim, Anıl ve Fatih’le tamamladı. Gençlerden Erhan, Okan, Yiğit, Emircan ile Fatih ise yedekti.

DİNİZ HASTANELİK OLDU

Karşıyaka’nın yaşadığı sıkıntılı süreç, Başkan Fatih Diniz’i hastanelik etti. Geçtiğimiz 29 Aralık’ta yapılan olağanüstü kongrede başkanlığı devralan Diniz, maçtan önceki gece evde hareketsiz kalıp yere yığıldı. Hastaneye kaldırılıp sabah taburcu edilen Fatih Diniz’in stres nedeniyle rahatsızlandığı öğrenildi. Başkan Diniz, maçı izlemeye gelemedi.

ŞİMŞEK SAHADA

Karşıyaka’da 11 ay sonra yeniden takımın başına geçen teknik direktör Yusuf Şimşek, takımıyla ilk maça Adana Demirspor karşısında çıktı. Yeşil kırmızılıların 2 Ocak’ta anlaştığı Şimşek, Federasyon kanalıyla sözleşme imzalamadığı için kupadaki Galatasaray sınavlarında tribünde oturmuştu. Karşıyaka, Şimşek’in yerine U21 Antrenörü Ercan Yıldız yönetimde iki maçı oynamıştı. Şimşek’in UEFA Pro Lisans belgesi olmadığı için esame listesine teknik direktör olarak geçen yıl olduğu gibi Ati Göksu’nun adı yazıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka-Adana Demirspor maçından notlar


TRİBÜNLER YİNE BOŞ

Galatasaray’la hafta içinde oynanan kupa sınavında tribüne 8209 taraftarını çeken Karşıyaka, ligdeki kritik sınavda ise yalnız kaldı. Atatürk Stadı’nın kapalı tribününde 500 civarında taraftar düşme hattındaki takımlarına destek verdi. Yönetimin bilet fiyatlarını 5 TL’ye düşürmesi de taraftarı tribüne çekmeye yetmedi. Kale arkası tribündeki konuk Adana Demirsporluların sayısı ev sahibi yeşil kırmızılılara eşitti.

ESKİ DOSTLAR RAKİP OLDU

Adana Demirspor’un kadrosundaki eski Karşıyakalılar, sahada yeni takımlarının başarısı için ter döktü. Adana Demirspor’da eski Karşıyakalılardan Tiago ve Murat Akyüz, ilk 11’de oynadı, Onur Akbay ve Ahmet Solakel ise maça yedek başladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!