Karşınızda en seksi robot Geminoid F

Güncelleme Tarihi:

Karşınızda en seksi robot Geminoid F
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 12:46

 Herkes onun adını ilk olarak başrollerden birini üstlendiği Sayonora adlı filmde duymuştu. Dudak uçuklatıcı bir şekilde gerçek bir kadına benzeyen Geminoid F adlı robot şimdi de Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Dünya Robot Sergisi'nin yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Osaka Üniversitesi’nden robot tasarımcısı Hiroshi Ishiguro tarafından ‘yapay zeka’lı olarak geliştirilen Geminoid F ya da sahne adıyla Leona fuarda etrafını sarıp hatıra fotoğrafları çektiren bazı hayranları tarafından "dünyanın en seksi robotu" olarak da nitelendiriliyor.

İlk bakışta gerçek bir kadından farklı görünmeyen Geminoid F, gözlerini hareket ettirebilme becerisine sahip. Göz kontağına da yanıt verebiliyor ayrıca karşısındaki insanın beden dilini de anlıyor.

Karşınızda en seksi robot Geminoid F

Leona'nın özellikleri bunlarla sınırlı değil. Şarkı söyleyip konuşabiliyor. Elbette şimdilik bu işlemleri kayıtlar aracılığıyla yapıyor. Ama ağzını gerçekten oynatabiliyor.

Haberin Devamı

Pekin'deki fuarın en seksi konuğu; hava basıncıyla çalışan bir sistem sayesinde tıpkı gerçek bir insan gibi mimik de yapabiliyor.

Şu andaki değeri 108 bin dolar olan Geminoid F'nin bir tek kusuru var: Yürüyemiyor. Sadece tekerlekli sandalye yardımıyla hareket edebiliyor.

Karşınızda en seksi robot Geminoid F

Görünüşe göre Leona, kendisinden sonra gelecek "soydaşları" için de bir öncü niteliğinde. Onu tasarlayan Hiroshi Ishiguro'nun asistanı Kohei Ogawa hedeflerinin gelecekte daha iyi robotlar üretebilmek için Leona'yı bir ön model kullanmak olduğunu söyledi.

Leona'yı tasarlayan Ishiguro geçmişte de insana benzeyen robotlar yapmış. Hatta bunlardan birinin esin kaynağı da kendisi.

İLK BAŞROLÜNÜ OYNADI

Geminoid F'yi ilk keşfeden ise sinema sektörü oldu. En seksi robot ilk oyunculuk deneyimini de Sayonora adlı filmde gerçekleştirdi.

Geminoid F ya da insan adıyla Leona filmin yönetmeni Koji Fukada tarafından bir oyuncu olarak da onaylandı.

Karşınızda en seksi robot Geminoid F

Filmde Beverly Long ile birlikte kamera karşısına geçen Leona'nın adı jenerikte de yazılı.

Haberin Devamı

Geminoid F ya da Leona hem dünyanın en seksi robotu hem de bir filmde rol alan ilk robot yıldız olarak çoktan tarihe geçti.

Karşınızda en seksi robot Geminoid F

Filmin yönetmeni Fukada'ya göre bir robotla çalışmak gibisi yok! Şikayet etmediği, acıkmadığı için Leona'yla çalışmak gerçek oyuncularla çalışmaktan çok daha kolay.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!