Karşı Pencere'ye muhteşem gala

Güncelleme Tarihi:

Karşı Pencereye muhteşem gala
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2003 02:18

Ferzan Özpetek'in bugüne kadar başta İtalya'nın Oscar'ı olarak bilinen 'David di Donatello' ödülü olmak üzere 38 uluslararası sinema ödülü kazanarak bir rekora koşan filmi 'Karşı Pencere,' Hürriyet'in sponsorluğunda Türkiye'de gösterime giriyor. Beyoğlu Emek Sineması'nda önceki gün yapılan galaya katıLlan sanatçılar, filmin bu kadar ödül kazanmasının tesadüf olmadığını söylediler.

İtalya'da son dönemde en çok izlenen üç filmden biri olduğu açıklanan, bugüne kadar 1 milyon 862 bin kişi tarafından izlenen ve yurtdışında 16 milyon euro ciro yapan ‘‘Karşı Pencere’’ (La Finestra di Fronte), bu başarısından dolayı ‘‘Altın Bilet Sinema Ödülü’’nü de kazanmıştı. Türkiye'de 12 Aralık'ta gösterime girecek olan filmde, İtalyan oyuncular başrolü paylaşıyor. Giovanna Mezzogiorno, Raoul Bova, Massimo Girotti, Filippo Nigro'nun rol aldığı filmde, Ferzan Özpetek'in son üç projesinde rol verdiği Serra Yılmaz da kamera karşısına geçti.

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Luciano Pezzotti, filmi ilk kez Roma'da izlediğini ve olağanüstü bulduğunu belirtirken, gala gecesine katılan Bedri Baykam, Ali Poyrazoğlu, Deniz Türkali, Atıf Yılmaz, Pelin Batu, Ayşegül Aldinç, Meltem Cumbul, Genco Erkal, Sumru Yavrucuk, Eşref Kolçak, Gani Müjde, Cansu Dere, Güven Kıraç, Yıldırım Mayruk ve Ömer Koç gibi çok sayıda isim de yapımdan övgüyle söz ettiler. Roma'da yaşayan genç bir evli çiftin, yıllar önce Yahudi soykırımını yaşayan bir adam ile kesişen yaşam öykülerini konu alan filmin, Türkiye'de de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Gianni Romoli ve Ferzan Özpetek'in senaryosunu yazdıkları ‘‘Karşı Pencere,’’ bir AFZ Film (İstanbul), R&C Produzioni (Roma), Derwave Films (Londra) ve Clap Filmes (Lizbon) ortak yapımı. Filmin müzikleri ise Andrea Guerra imzasını taşıyor. Türkiye'de de yayımlanan soundtrack'inde ise Sezen Aksu'nun biri film için özel olarak hazırladığı iki parça da yer alıyor.

Doğan Hızlan: Çok iyi film

Film başlamadan yaptığım konuşmada, filmi izlemeden ne kadar iyi olduğuna inandığımı söylemiştim. Filmin hikáyesi ve insanların tutkuları, yaşadıkları, çok iyi dille anlatılmış. Çok iyi bir film.

Gani Müjde :Ferzan’ın en iyi filmi

Her şeyden önce insana iyi ki sinema var dedirten bir film. Ferzan Özpetek'in filmleri arasında en üst sıraya konacak kadar güzel bir yapım.

Ali Poyrazoğlu: her şeye hitap ediyor

Oyuncu seçimi çok kaliteli. Özellikle filmin hayatın her yönüne değinmesi, her şeye hitap etmesi mükemmel dile getirilmiş.

Bedri Baykam: Etkilendim

Önemli bir yapıt, çok etkilendim. Mizah, dram, trajedi, yeni hayatın tüm kesitleri var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!