Kars Ziraat Odası’ndan çiftçilere makine imkanı

Güncelleme Tarihi:

Kars Ziraat Odası’ndan çiftçilere makine imkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 11:19

Kars Ziraat Odası’ndan çiftçilere makine imkanı

Haberin Devamı

KARS, (DHA)-Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçilere sunulan makine ekipman imkanının önemli olduğunu söyledi. Çiftçilere bu imkanlardan yararlanmaları gerektiğini de ifade eden Ertaş, makine ve ekipmanların uygun imkanlarla sunulduğuna dikkat çekti.

Kars Ziraat Odası Başkanlığı olarak tarım ziraat aletlerinin ticari faaliyetlerini açtıklarını söyleyen Başkan Adem Ertaş, "Bugünden itibaren çiftçilerimize bu hizmeti de vereceğiz. 1 yıl önce bu makine ve ekipmanları getireceğimize dair söz vermiştik. Anlaşmalarımız bitti, gerekli sözleşmeler yapıldı, bankalarda kredilerin faiz oranları düşürüldü ve böylelikle bununla ilgili tüm alt yapımız bitmiş oldu. Şu anda da gerekli olan tüm alet ve ekipmanlarımız geldi. 4-5 tonluk römorklar, tohum serpme makineleri, balya makineleri gibi gerekli olan tüm ekipman gelmiş durumda. Geri kalan kısmı da kısa süre içinde gelecek" diye konuştu.

Makinelerin çiftçilere satış koşullarından da bahseden Ertaş, “Çiftçilerimize 1,2,3,4,5 yıllık kredilerle verilecek. Biz oda olarak bu makineleri çok düşük karlarla satıyoruz. Hemen hemen maliyetine satılmakta. Piyasa fiyatındaki bayi fiyatlarının çok altında vermekteyiz. Biz bu imkanı da çiftçilerimize hizmet amaçlı sunmaktayız. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur. Gübre atma makineleri, balya makineleri, pancar sökme makineleri, patates sökme makineleri de mevcut. Bunlardan bir kısmı da siparişleri verildi gelmek üzereler. Şu anda elimizde römorklar, pulluklar, tohum ve gübre serpme makineleri var. Çiftçinin isteğine göre sipariş, siparişe göre de makine tedarikinde bulunuyoruz. Örneğin balya makinelerinin piyasa değeri 45 bin TL bizde ise 40 bin TL. Kar koymadan sadece nakliye masraflarını koyarak çiftçilerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!