Karpuz üreticisi sıcaktan umutlu

Güncelleme Tarihi:

Karpuz üreticisi sıcaktan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 10:11

Karpuz üreticisi sıcaktan umutlu

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Ziraat Odası 2'nci Başkanı Cahit İncefikir, üreticinin havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tüketiminin artmasını beklediğini söyledi. 
Cahit İncefikir, kapruzda erkenci ilk hasadın yapıldığı bölgede üreticilerin beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sini yetiştiren Adanalı üreticilerin, tarla fiyatının düşük olmasından yakındığını belirten İncefikir, Ramazan ayı ve hava sıcaklıklarının mevsim ortalamalarının altında seyretmesi sonucu tarla çıkış fiyatının bugünlerde 50 kuruşun altında seyrettiğini kaydetti. İncefikir şöyle devam etti:
"Tarımsal ürün pazarı borsa mantığı ile çalışmakta, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte talebin artacağını ve fiyatların normal seviyelere geleceğini düşünmekteyiz. Karpuz serinleten meyve olmasının yanında güçlü bir antioksidan içeriğe de sahip. Likopen olarak bilinen antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. A - B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Beta-karoten deposudur. Yaz aylarında yaşadığımız terleme sonucu vücutta kayba uğrayan sodyum ve potasyum yönünden de zengindir. Bu yüzden sağlık için herkes karpuz tüketmelidir."
Karpuzun  olgunlaşmadan hasat edilmesini önlemek için iki yıldır yapılan çalışmaların sonuç verdiğini vurgulayan İncefikir şunları kaydetti:
"Turfanda karpuzun ilk çıktığı yer mümbit Adana toprakları. O yüzden biz Seyhan Ziraat Odası olarak karpuzu çok önemsiyoruz. Bizimle birlikte tüm kent yöneticileri de karpuz ile ilgili çalışma yürütüyor. Karpuzun markalaşması için yürütülen bir çalışma var. Bu yıl Karataşta Karpuz Festivali düzenlendi. Bunlar karpuz üreticisi için çok önemli gelişmeler."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!