Karneler Bakan Avcı’dan

Güncelleme Tarihi:

Karneler Bakan Avcı’dan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gölbaşı’ndaki Hacılar İlkokulu ve Ortaokulu’nda karne dağıttı. Avcı, törende karne verdiği öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gölbaşı’ndaki Hacılar İlkokul ve Ortaokulunda öğrencilere karne dağıttı. Avcı, okulun öğretmenler odasında yaptığı açıklamada, karne günü olması nedeniyle herkesin, öğrencilerin heyecanlı olduğunu düşündüğünü ancak kendisinin ve Milli Eğitim camiasının daha heyecanlı olduğunu söyledi.

YAHYA KEMAL'LE SESLENDİ

Tüm öğrenci ve öğretmenlere yaz tatilinin hayırlı olmasını dileyen Avcı, “Yahya Kemal’e Ankara’nın nesini çok seviyorsun demişler, İstanbul’a dönüşünü demiş ya. Okulun en çok nesini seviyorsunuz, tatile gidişini” diye espri
yaptı. Güzel bir ders yılı geçirildiğini ifade eden Avcı, yeni düzenlemeler nedeniyle zorlanılan alanlar olduğunu, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin bu düzenlemelerden kaynaklanan geçici sıkıntıları çözümlemede gösterdikleri sabır, dirayet ve başarı için kendilerine teşekkür etti. Gelecek yıl bu sorunların büyük kısmını biraz daha halletmiş olarak, daha rahat bir ders yılı yapılacağını belirten Avcı, zaman içinde sistemin oturacağını söyledi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARI ÜZMEYİN

Velilere bazı çocukların karnelerindeki notlarının beklentileri karşılamayabileceğini ifade eden Avcı, karnelerin bir anlamda çocukları motive etmek için düzenlenen belgeler olduğunu, tartışılmaz belgeler olmadığını o nedenle çocukları üzmemeleri gerektiğini söyledi.

SERBEST KIYAFET FORMA DA OLABİLİR

Törende Nabi Avcı, bir gazetecinin serbest kıyafete ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı: “Serbest kıyafet demek öğrencilerin, velilerin ne giyeceklerine kendilerinin karar vermesi. Dolayısıyla serbest kıyafet seçim yelpazesinin içerisinde forma da olabilir. Yani öğrencilerimiz, daha doğrusu velilerimiz, okul aile birliklerimiz kendi aralarında anlaşırlar ve derlerse ki biz önümüzdeki ders yılında çocuklarımızı şöyle bir formayla okula gönderelim. Kendi serbest hür iradeleriyle kimsenin dayatması olmaksızın böyle bir tercihte bulunurlarsa bu da serbest kıyafet seçeneklerinin içerisindedir. Serbest kıyafet demek illa her birinin ayrı ayrı farklı kıyafetler giymesi anlamına gelebileceği gibi özgürce birlikte kararlaştırdıkları başka serbest kıyafet olabilir. Bu da forma olabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!