Karne hediyeleri dijitalleşti

Güncelleme Tarihi:

Karne hediyeleri dijitalleşti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:15

Karne hediyeleri dijitalleşti

Haberin Devamı

Betül KARABACAK-Boğaçhan ÖZER/İSTANBUL, (DHA) - TEKNOSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, Y ve Z kuşaklarıyla birlikte teknolojik hediyelerin her geçen gün artış gösterdiğini söyledi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, liseler ile açıköğretimde eğitim alan 17 milyon 532 bin 661 öğrenci, 9 Haziran Cuma günü karne almaya hazırlanıyor. Karne gününün yaklaşmasıyla karne hediyelerinin de seçilmeye başladığını ve hediyelerin hızla dijitalleştiğini söyleyen Bülent Gürcan, Y ve Z kuşaklarıyla birlikte dönüşüme uğrayan karne hediyelerini anlattı.

"Y kuşağı dediğimiz 1980 ve 1999 arası doğmuş olan kuşak geleneksel olmakla birlikte teknolojiyle sonradan iç içe oldu. Fakat özellikle 2000'den sonra doğan  Z kuşağı tamamen teknolojinin içine doğdu. Dolayısıyla karne hediyeleri de bir anlamda şekil değiştirdi" diyen Bülent Gürcan, çocuğun ihtiyaçlarına göre şekil değiştiren teknolojik hediyelerin başını halen cep telefonları, tabletler ve bilgisayarların çektiğini söyledi.

Z KUŞAĞININ TEKNOLOJİDEN BEKLENTİLERİ ÇOK YÜKSEK

Özellikle Z kuşağının teknolojiden beklentisinin çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Gürcan, sözlerine şöyle devam etti:

"Onlar internetin ve sosyal medyanın olduğu bir dünyaya doğdular. Dolayısıyla teknolojiden ilk bekledikleri şey onların bu sosyalleşmesine yardım edecek, haber almalarını sağlayacak teknolojiler. Oyun tarafında özellikle hem konsollarda hem oyunlarda müthiş bir gelişme var. VR oyunları şu anda çok popüler. Bunun dışında gaming notebookları bu sıralar Türkiye'de yükselen bir trend. Outdoor tarafında ise hoverboardlar, kaykaylar, dronelar ve spor faaliyetlerimizi ölçen akıllı saatler çok önemli oyuncaklar ve hobiler haline dönüştü. Çocuklarımızın ihtiyaç ve hobilerine göre oyuncaklar da şekil değiştiriyor."

BU DEV ANSİKLOPEDİNİN KOLAY ERİŞİLEBİLİR OLMASI GEREKİYOR

Gürcan, internet kullanımı konusunda ebeveynlere tavsiyelerde de bulundu:

"Ebeveynlerimize biraz sorumluluk düşüyor. Bugün teknolojinin bu kadar yaygınlaşmış olması bilgiye ulaşmayı hem çok hızlandırdı hem de çok kolaylaştırdı.  Bu anlamda baktığınızda sadece büyükşehirler değil her yerde bilgiye erişmek çok kolay. İnternet dev bir ansiklopedi gibi. Ancak burada dikkat edilmesi gereken internetin güvenli kullanımı konusunda ebeveynlerimizin çocuklarını iyi eğitmeleri. Hatta bir miktar da takip etmeleri gerekiyor ki bu müthiş bilgi kaynağı güvenli kullanılsın. Ancak bu bilgi kaynağının mutlaka kullanılması ve kolay erişilebilir olması gerekiyor."

TeknoSA'da teknolojik ürünler dışında minikler için Disney Collection ürünlerini de sunduklarını hatırlatan Gürcan, "Teknoloji dışında da bizim alternatif olarak sunduğumuz Disney Collection ürünlerimiz var. Örneğin 16 Haziran'da vizyona girecek olan Arabalar 3 filminin her türlü ürününü TeknoSA'da bulmak mümkün. Onun dışında yazlık kıyafetler, plaj ürünlerini de diğer hediye alternatifleri olarak sunuyor olacağız" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!