Karne günü

Güncelleme Tarihi:

Karne günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 09:23

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci bugün karne alarak üç ay sürecek yaz tatiline giriyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugün Ankara’da Mitat Enç Görme Engelliler Okulu’nda düzenlenecek olan karne törenine katılacak. İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri karne ve mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde sınav ve kayıt heyecanı da yaşayacak. Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için TEOG kapsamında, 8’inci sınıf öğrencileri için düzenlenen merkezi ortak sınav sonuçlarına göre belirlenen Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 24 Haziran’da ilan edilecek. Merkezi sınav puanlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak yapılacak özel okullara kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz’da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları 10 Temmuz’da yapılacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için tercihler 6-16 Temmuz arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta ilan edilecek.

Haberin Devamı

14 EYLÜL’DE DERSBAŞI

Gelecek eğitim öğretim yılının ilk zili 14 Eylül Pazartesi çalacak. Okulöncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler uyum programına, 7-11 Eylül’de katılacak. Birinci dönemin 22 Ocak’ta sona ermesiyle öğrenciler, 25 Ocak-5 Şubat’ta yarı yıl tatiline girecek. İkinci dönem ise 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!