Karmaşa

MÖSYÖ Gerets geçen yıl, "Gerets’i Gerets yapan" kadrosuna inanmış, "Ben bunlarla yola çıkarım" diyerek Ankaraspor karşısına bu duygular içinde takımını sahaya sürmüştü.

Bir tek değişen Carrusca idi. Bu futbolcu maçtan önce en fazla dört ya da beş defa idman yaptı. Takımı henüz tanıyamamıştı bile.

Carrusca’dan başlayalım. Mayasında futbolcu yapısı var. Bir kaç hata dışında hem güzel şutlar çekti, hem de isabetli paslar attı. Herşeyin ilacı zamandır. O zamanı beklemek lazım.

Hasan’ın yeri

Sırada Hasan Şaş var. Kardeşim bu sağ kanadı Hasan Şaş sevmiyor. O bölge onun için tam bir ızdırap. Solda Carrusca var. Yani bence Hasan’ın oynayacağı tek yer hücum adamlarının arkasıdır. İstediği varyasyonları yapar, gol pasları da atar, kısacası takımı da yönlendirir. Hasan Şaş zaten orayı seviyor. Bunu bir kez dene ve gör Mösyö Gerets.

Necati
zaten aylardır bozuk. Gerets, bunca zaman Necati’yi, "Aman belki birşey yapar, gol atar" düşüncesiyle sabredip oynattı. Ancak baktı olmuyor, karmaşık duygular içinde gençlere yol verdi ve Arda ile Özgürcan’ı sahaya sürdü. Daha sonra da Sabri’yi de oyuna alıp kendi alanına yerleşmiş olan Ankaraspor’u çözmeye çalıştı. Sahaya sürdüğü gençler Gerets’i mahçup etmedi.

Hakan iyi kaleci

Düşünebiliyor musunuz, Galatasaray gibi bir takım iki penaltı kazanıyor, ama bunların birini bile gole çeviremiyor. Penaltıyı takımda formda olan, kendine güvenen kişi kullanır. Kendine güvenmeyen futbolcu penaltı atamaz. Ancak kaçan penaltıların suçunu tamamen G.Saray’a yüklersek, kaleci Hakan’ın hakkını yeriz. Hakan iyi bir kaleci olduğunu gösterdi dün gece. Galatasaray’da hatlar arasında öyle boşluklar var ki, bu boşlukları kapatacak oyuncuları bulmak zor. Mehmet Güven orta sahada tek başına kalıyor, defans ile hücum arasında büyük boşluklar oluşuyor. Galatasaray kötü oynadı, buna rağmen kendisine ikram edilen çikotaları yiyemedi.
Yazarın Tüm Yazıları