Karlıova'da besicilerin 3 bin koyununu dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Karlıovada besicilerin 3 bin koyununu dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 15:06

Karlıova'da besicilerin 3 bin koyununu dolandırdılar

Haberin Devamı

Serkan BİNGÖL / KARLIOVA(Bingöl), (DHA) - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde dolandırıcılar, 10 köyden piyasa değeri 1.5 milyon lirayı bulan yüzlerce koyunu para ödemeden alarak ortadan kayboldu. Hayvan üreticileri çerve il ve ilçelere dağılarak dolandırıcıları bulmaya çalışırken, Tuzluca Köyü Muhtarı Ali Yılmaz bu tür olayların her yıl yaşandığını belirterek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi.
Karlıova İlçesi'ne bağlı 10 köydeki havay üreticilerinden, geçen yıl gelerek yine aynı şekilde binlerce koyunu peşin para ödeyerek alan kimliği belirsiz kişiler, güvenlerini kazandıkları köylüleri bu yıl dolandırdı. 9 gün önce köyleri kamyonlarla dolaşan kişiler, bir gün içerisinde 10 köyden toplam 3 bin koyun alarak, "Paramız çıkışmıyor, kuzuları kesime götürüyoruz. Kesim sonrası gelip paranızı ödeyeceğiz" diyerek alıp götürdü. 9 günden beri paralarını bekleyen köylüler,  dolandırıldıklarını anlayınca Bingöl, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ'a giderek hayvan pazarlarında kuzularını ve dolandırıcıları aramaya başladı. 
MUHTAR: VATANDAŞ UYANIK OLSUN
Üç aileden toplam 240 kuzunun dolandırıcılara satıldığı Tuzluca Köyü Muhtarı Ali Yılmaz, dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Üreticileri dolandıran kişilerin bulunması çağrısında bulunan Muhtar Yılmaz şöyle dedi:
"Bizim köy dahil çevrede bir çok köydeki hayvan üreticileri dolandırıldı. On köyden toplam 3 bin kuzu almışlar, parasını ödemeden. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsun, uyanık olsun. Devlet büyüklerimiz de köylülerimize yardımcı olsunlar. Jandarmaya şikayette bulunduk. Her yerde bu kolandırıcıları arıyoruz. Hayvan üreticileri mağdur oldu. Bu dolandırıcıların biran önce bulunmasını istiyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!