Karl Lagerfeld: Et yemek, kürk giymekten daha beter!

Güncelleme Tarihi:

Karl Lagerfeld: Et yemek, kürk giymekten daha beter
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 01:53

Moda endüstrisinde kürk savaşları bitmiyor... Hayvan hakları derneği PETA bu kez, moda devi Karl Lagerfeld'e savaş açtı. Şovlarında kürk kullanan Lagerfeld, "Bence kasaptan alışveriş yapmak, kürk giymekten daha korkunç bir şey" dedi.

Haberin Devamı

Geçen hafta Fendi'nin haute-couture şovundan sonra, koleksiyonda kürk kullandığı için markayı kınadığını açıklayan hayvan hakları derneği PETA'ya cevap gecikmedi.

Fendi'nin kreatif direktörü ünlü modacı Karl Lagerfeld, moda endüstrisinde kürk kullanımını savundu.

Karl Lagerfeld: Et yemek, kürk giymekten daha beter
PETA Başkanı Mimi Bekhechi, The Independent dergisine verdiği demeçte, "Modellerini cenaze levazımatçısı gibi giydiren Fendi ve kreatif direktörü Karl Lagerfeld, koleksiyonlarına ceset koymaktan hoşlanıyor. Bu son derece utanç verici ve hastalıklı bir durumdur" demişti.

Buna karşılık Lagerfeld, "Kürk giymeyin, kürk giymeyin demek çok kolay ama bu bir sektördür" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Kürk endüstrisini bitirirseniz avcılıktan para kazananlar nasıl geçinecek? Kuzeyde samur avlayan avcıların yapacak başka işleri yok, çünkü orada yapacak başka herhangi bir iş kolu daha yok! O insanlar birer Bill Gates de değiller. Bu yüzden bu tür organizasyonları aykırı buluyorum. İnsanlar et yemeye devam ettikçe, deri giydikçe, bu kürk meselesini asla kabul edemem!"

Karl Lagerfeld: Et yemek, kürk giymekten daha beter

Karl Lagerfeld röportajını şu cümleyle bitirdi: "Fikirlerini önemsediğim çok fazla insan yok."

Lagerfeld'in azılı bir hayvansever olduğu biliniyor. Birman cinsi Choupette adlı kedisi, 'dünyanın en şanslı hayvanı' kabul ediliyor. Top modellerle arkadaşlık eden, özel jetlerden inmeyen 3 yaşındaki Choupette hakkında bir kitap bile yazılmıştı.

Karl Lagerfeld: Et yemek, kürk giymekten daha beter

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!