Karizmatik kişilere hazır olun

Kararların ortaya konulacağı bir gün.

Fikirler, gösterişli bir biçimde sergilenebilir ve yapılan organizasyonlar son derece etkileyici olabilir. Radikal değişikliklere zorlayan durumlar fırsata dönüşebilir. Karizmatik kişiler, güçlü ve değiştirici özelliğe sahip olanlar bugün son derece etkileyici olacak. Özellikle üst düzey yöneticilerin kendilerini gösterecek ve istedikleri etkiyi meydana getirecekler.

Kendinize mutluluk anları yaşatın

İnsan devamlı bir koşuşturmaca içerisinde bulunduğu için ne halde olduğunun farkına varamıyor. Sürekli bitmesi gereken işler ve yetiştirilmesi gereken yerlerde olmaya çalıştığı için, bedenin ihtiyaçlarını bile hissedemeyecek duruma geliyor, taa ki, koşacak hali kalmayana kadar...

Aslında bütün enerjiyi tüketinceye kadar koşuşturmak yerine zaman zaman durup nefes almalı ve kendimizi dinlemeliyiz.

Sahip olduğumuz en değerli varlık olan bedenimize gereken ilgiyi göstermeli, hor davranmamalı ve dinlenmek için zaman ayırmalıyız. O zaman göreceksiniz ki, istekleriniz çok daha güçlü, enerjiniz yüksek olacak.

Çalışan hanımlar ve beylerin zaten kendilerini dinlendirmeleri gerekiyor. Ancak ev hanımlarının sanki bütün gün evde dinleniyormuş izlenimi yaratmasına karşın, aslında çok ciddi olarak onların da kendilerine özel bir gün ayırmaları ve rutin bir biçimde yapılanların dışına çıkmaları ve farklı bir gün geçirmeleri gerekir.

Kendiniz için zaman ayırmayı öğrenmeniz gerekiyor. Sadece ve sadece kendiniz için... Başkalarını düşünmeden, yapmanız gerekenleri aklınıza bile getirmeden sadece sevdiğinizi ve istediğinizi yapmak için kendinize zaman ayırın.

Bu yapacağınız şey sadece yürüyüş yapmak olsa bile kendiniz için yaptığınız bir iştir ve mutluluk küçük şeylerin ardında gizlidir.

Çok büyük beklentiler ve istekler içinde kıvranmak yerine hemen yapabileceğiniz fakat sürekli ihmal ettiğiniz küçük ama keyif aldığınız ne varsa, bunlar için kendinize zaman ayırın. Gün içinde kendinize ayıracağınız on dakika bile sizi canlandıracaktır.

Dışarı çıkın, soluk alın ve aldığınız soluğu hissedin. Yani o sırada başka hiçbir şey düşünmeyin. Veya sevdiğiniz her hangi bir şeyi yapın. Fakat o sırada sadece yaptığınız şeyi düşünün ve başka her şeyi unutun.

Sevdiklerinizi arayın. Hep aramayı düşündüğünüz fakat sürekli ihmal ettiğiniz dostlarınızla görüşün. Ve bunu sadece kendinizi mutlu etmek için yapın. Sizin içinizden taşan mutluluk dışınıza yansıyacak ve çevrenizdeki kişiler de mutlu olacaktır. Ve tabii bu sırada açığa çıkardığınız sevgi size geri yansıyacaktır.

Sevgiyle yaşayın. Bunu yapmak için kendinize zaman tanımanız yeter. Küçük mutluluk anları, sevgiyle yaşayacağınız kocaman bir günü ve hatta günleri beraberinde getirir. Gün içinde kendinizi ihmal ediyorsanız hiç olmazsa haftanın bir gününü kendinize ayırın. Hem de ne olursa olsun bunu yapmaya çalışın.

Sevdiğiniz şeylerin neler olduğunu belirlemeye çalışın. İçsel analizinizi yapmaya çalışın ve mümkünse açık havada yapın.

Derin soluklar alarak çevrenize ve doğanın güzelliğine konsantre olun. Bitkileri ve etraftaki diğer canlıları inceleyin.

Yaradılışın mükemmelliği üzerine düşünün. İçinize doldurduğunuz havanın size enerji verdiğini, yenilendiğinizi ve taze bir enerjiyle dolduğunuzu hissedin.

Birkaç hafta bunları tekrarladıktan sonra değişimin farkına varacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları