Karizma yıkıldı: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Karizma yıkıldı: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2003 02:04

Beşiktaş, erteleme maçında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Cezalı Sergen'in yokluğunu derinden hisseden Kartal, Saffet'in golüne karşılık veremeyince şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, 21. haftanın erteleme maçında Diyarbakırspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek, hem şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan kaybetti, hem de namağlup unvanından oldu. Yağmurun kayganlaştırdığı ağır sahada çok pas hatası yapan siyah beyazlı takım, cezası nedeniyle bu maçta oynayamayan Sergen'in yokluğunu derinden hissetti. Küme düşme korkusu yaşayan Diyarbakırspor, varını yoğunu ortaya koyarken, Beşiktaş'ta hiçbir oyuncu vasatı aşamadı. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Diyarbakırspor'dan geldi. 13. dakikada Saffet'in ara pasında Cordoba ile karşı karşıya kalan Deniz, vurmakta gecikince Kolombiyalı kaleci topu taça yolladı.

24. dakikada Giunti'nin kullandığı serbest atışta defansı aşan topa İlhan dokunamadı. 31. dakikada Hasan sağdan ceza sahasına ortaladı. Saffet kayarak topu ağlara gönderdi: 1-0.

32. dakikada Pancu'nun soldan ortaladığı topa yükselen Ahmet Dursun, meşin yuvarlağı eliyle filelere gönderdi. Hakem bu hareketinden dolayı Ahmet Dursun'a sarı kart gösterdi. İlk yarı 1-0 kapandı.

DİYARBAKIR
Şenol ***
Ömer **
Burhan ***
Ramazan **
Hasan Yiğit ***
Ergin **
Deniz **
Evren **
Celalettin **
(Dk.81 Da Silva *)
Murat Hacıoğlu **
(Dk.90 Moura)
Saffet ***
(Dk.78 Alper **)
BEŞİKTAŞ
Cordoba **
Ali Eren **
Ronaldo **
Zago *
Kaan Dobra **
Tayfur **
Giunti *
(Dk.58 Nouma *)
Pancu **
A.Yıldırım *
(Dk.72 Tümer *)
İlhan *
A.Dursun *
(Dk.58 Yasin *)
HAKEMLER: Bülent Demirlek (**), Erhan Sönmez (**), Cengiz Akyüz (**)
GOL: Dk.31 Saffet
SARI KARTLAR: Dk.33 Ahmet Dursun, Dk.37 Burhan, Dk.43 Ronaldo, Dk.49 Ali Eren, Dk.76 Cordoba (Beşiktaş), Dk.84 Şenol, Dk.85 Ergin (Diyarbakır)


52, dakikada Saffet'in pasına Ramazan yetişemeyince Cordoba tehlikeyi önledi. 58. dakikada Pancu'nun uzaktan sert şutunu Şenol yumruklayarak kornere çıkardı. 76. dakikada Evren'in şutunda kaleye giden topu Ali Eren son anda çizgiden çıkarıp, mutlak bir golü önledi. Kalan dakikalarda Beşiktaş'ın şuursuz baskısı sonuç vermedi ve Diyarbakırspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.
 
Notlar  

Bayrak açma kampanyası

Haberin Devamı

İSTANBUL Beşiktaşlılar Derneği ve Köyiçi Grubu'nun öncülüğünde Beşiktaş'ın 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye çapında gerçekleştirilecek bayrak asma kampanyası, cumartesi günü başlayacak. Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı'nda yapılacak törenle start alacak kampanyayla, Türkiye çapında Beşiktaşlı taraftarların ev ve sokaklara bayraklarını asarak 100. yıl kutlamalarını renklendirmeye başlanacak.

Haberin Devamı

Yönetim tam kadro

DİYARBAKIRSPOR karşılaşmasına büyük önem veren Beşiktaş'ta Başkan Serdar Bilgili başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri tam kadro Diyarbakır'a geldi. Başkan Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri, öğle yemeğini ise Kaburga Sofra Salonu'nda yedi.

Tribünleri yağmur vurdu

ATATÜRK Stadı'ndaki maça Diyarbakır'ın dışında bölgedeki illerden de çok sayıda futbolsever gelmesine karşın gün boyu süren yağmur ve maçın hafta içi yapılması nedeniyle tribünlerde boşluklar görüldü. Maçı yaklaşık 12 bin taraftar izlerken, 100'ü aşkın Beşiktaş taraftarı da takımlarını desteklemek için statta yer aldı.

Luca Ahmet'i sahaya sürdü

BEŞİKTAŞ'ın İstanbul İnönü Stadı'nda Denizlispor'la oynadığı lig maçında Ersen Martin'in darbesi sonucu burnu kırılan Ahmet Yıldırım da Lucescu tarafından sahaya sürüldü. Ahmet Yıldırım'ın burnunda koruyucu bant olduğu dikkati çekti.

Haberin Devamı

1.000 polis görev yaptı

DİYARBAKIRSPOR-Beşiktaş maçı nedeniyle Atatürk Stadı'nın içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 1000 polis görev yaptı. Taraftarlar, tribünlere güvenlik kuvvetleri tarafından arandıktan sonra alındılar.  
 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!