Kariyer Yolu - Nestle Türkiye CEO'su

Güncelleme Tarihi:

Kariyer Yolu - Nestle Türkiye CEOsu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 15:26

Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Felix Allemann

Haberin Devamı

EĞİTİM 
1977 - Zürih Freudenberg Lisesi (ticaret diploması)
1983 - HWV Zürih Ekonomi ve İdari Bilimler Üniversitesi

KARİYER
1981 - Zürih’te UBS Bank’ta çalıştı
1983-1986 - Unilever/Sunlight’ta Ürün Müdürü oldu.
1987 - Nestlé Group’a adım attı, Brezilya’da Pazarlama ve Satış’ta görev aldı.
1993-199  - Nestlé Şili’de Çikolata, Şeker ve Bisküvi Pazarlama Müdürü oldu, ardından Operasyonlar Müdürü ve Amerika Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı oldu.
2005 - Nestlé Venezuela’ya Başkan ve CEO olarak atandı, 6 yıl sonra, Arjantin, Uruguay ve Paraguay’dan sorumlu olarak Arjantin’e gitti.
2015 - Nestlé Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü

DÖNÜM NOKTAM
Dönüm noktam, 2005’te Venezuela’ya gitmemdir. Sizi öldürmeyen her şeyin sizi güçlü kılacağını burada öğrendim. Nasıl kırılgan olunmayacağını öğrendim.

Haberin Devamı


En büyük başarım
Hayattaki en büyük başarım mutlu ailemdir. Kariyerime dönüp baktığımda, farklı kültürel ortamlarda birçok iyi ekip kurmuş olmaktan gurur duyuyorum. Diğer büyük başarılarımı, harika ekip çalışmalarının sonucunda elde ettim.


En büyük şansım
Hayatımdaki en büyük şansım eşimdir. Mesleki hayatımda ise, en büyük şansım yaptığım işten her zaman büyük keyif almış olmamdır. Bu açıdan, işim benim için hep bir hobi oldu ve hala da öyle; kendimi hiç “çalışmak zorunda” hissetmedim.

En büyük hatam
30 yaşındayken, bir defasında ürünlerimizin dağıtım sistemi konusunda dikkatsiz davranmıştım. Satış noktalarında çok iyi dağıtım ve uygulama yapma konusuna yeterli özeni göstermemiştim. Bu hatayı asla tekrarlamadım. Yaptığım hatadan ötürü müteşekkirim, zira bu sayede çok şey öğrenebildim.

Çocukluk hayalim
Savaş uçağı pilotu veya yarış arabası sürücüsü olmak istiyordum. Hız yapmaktan hoşlanıyorum. Ancak, zaman içinde hızımı kontrol etmeyi öğrendim. Varış çizgisine ilk ulaşanlar en hızlı olanlar değil, en hazırlıklı ve en net hedeflere sahip olanlar.

Özel hayatım
Evet, evliyim ve iki oğlum var.

Hobilerim
Rüzgar sörfü, golf ve hızlı otomobillere ilgi duyuyorum; elbette, caddelerde değil, yarış pistinde. Bu faaliyetler, yüksek konsantrasyon halindeyken aynı zamanda rahat olabilmeyi gerektiriyor. Bu, bana iş yaşamımda da yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

En sevdiğim kitap
Outliers ve Anti-Fragile.

En sevdiğim film
Cesur Yürek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!