Kariyer basamaklarını değil, asansörü kullan

Güncelleme Tarihi:

Kariyer basamaklarını değil, asansörü kullan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 10:07

Günümüzde “kariyer basamakları” olarak nitelendirilen bu meşakkatli yolculuğu, hiç yorulmadan asansörle yapmak mümkün müdür? Asansörde kalma korkunuz yoksa elbette mümkün. Peki, nasıl?

Haberin Devamı

Kariyerin eş zamanlı kelimesi koca bir hayattır. Daha biz farkında olmadan kariyerimiz, okul seçimlerimiz ve derslere olan yönelimimizle başlar bile. "Büyüğünce ne olacaksın?" sorusuna verdiğimiz cevaplarla bugün yaptığımız işler uyuşmasa da kariyer, çocukluktan başlayan bir yolculuktur.

Günümüzde “kariyer basamakları” olarak nitelendirilen iş yerinde yükselme hedefini, daha kısa zamanda ve daha az enerji harcayarak nasıl tutturabiliriz bir bakalım...  

Girişimcilik

Çalıştığınız sektörde 3 veya 5 yıllık bir iş deneyimi, girişimcilik cesaretiniz için yeterli gelecektir. Görev aldığınız şirketlerdeki iş deneyimizden yola çıkıp, swot analiz yaparak, ürünün/hizmetin daha iyisini geliştirip, piyasaya sunabileceğiniz bir girişimde bulunabilirsiniz. Kendi işinizin patronu olursanız, merdivenler bir yana dursun, asansörde bulunan kat numaralarından en yükseğine daima siz dokunursunuz.

Haberin Devamı

Kariyer basamaklarını değil, asansörü kullan

İyi ve farklı fikirler

"Çalışkan ve deneyimli bir elemanım ama ticaret bana göre değil" diyorsanız, kariyer basamaklarını değil, asansörü kullanarak, kolay ve hızlıca yukarıları çıkmanızı sağlayacak bir itekleyici güç de iyi ve farklı iş fikirlerine sahip olmaktadır. Çalıştığınız şirketin gelişimini sağlayacak projeleriniz, sizi CEO bile yapabilir.

Metaforik anlatımıyla asansörü kullanmak yerine basamakları kullanmayı tercih etmek de daha sağlıklı ve stressiz bir hayat için faydalı olabilir elbette. Tercih de kariyer de sizin. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!