Karışık teknik

BİR süredir NBA finalleri, Maradona’nın sağlık durumu, Michel Gondry’nin videoları, TÜBİTAK’ın çıkardığı Ekvator Hikayeleri (bu arada hepinize tavsiye ederim, çok güzel), Tex’in battal boy cildi gibi konular dışında pek bir şeye yoğunlaşmış değilim.

Seda Sayan’la Arto’nun birbirlerinin programlarına konuk olma sıklıkları dışında memleket meseleleriyle ilgilenmiyorum desem yeridir.

NTV’nin sol alt köşesindeki saati kontrol etmek için uzaktan kumandanın ‘sıfır’ tuşuna bastığım anda çok önemli bir hadise anlatılıyorsa onu biliyorum.

Biliyorum dediğim de ateşli bir hastalık geçirmekte olan insanlar gibi bölük pörçük cümleler halinde hatırladığım çeşitli cümlecikler dolaşıyor kafamda: ‘Dolar yükselişe... Felluce’de... Kıbr...’ gibi.

Abartıyorum tabii, farkındasınız değil mi?

* * *

Dün, biraz da sabahın köründe bir tanıdığımın ‘Usta senin elinin altındadır. Hürriyet’in manşetinde ‘Peki pornocu Türkler kim’ diye bir haber varmış. Tedirgin olduk biz burada arkadaşlarla. Bi bakar mısın?’diye aramasının etkisiyle normalden daha detaylı bir şekilde verdim kendimi haberlere. (Merak eden olur diye söylüyorum; arayan arkadaşa ‘Bak heceleyerek söylüyorum anla diye: O-ha!’ cevabını uygun gördüm.)

* * *

İlk dikkatimi çeken haber, müteşşebis ruh hadisesinde birden fazla şahika yapmış olan Türkan Kaya’nın 12’nci kez yakalanması oldu.

Türkan Hanım, dünyayı ‘mobil genelev’ kavramıyla tanıştıran yaratıcı şahsiyet. Duşu bile olan otobüsü hatırlarsınız.

Belli ki olay medyaya yansıyınca araç değişikliğine gitmiş; otobüsü terk edip minibüse geçmiş.

Otobüs vakasında yakalandığı vakit, kameralara ‘Şilebe kadar yolu var güzelim’ şeklinde demeç vererek takdir toplamış olan Türkan Kaya bu kez konuşmamış.

Oysa ne bileyim: ‘Motosiklete, tornete kadar yolu var... Biz bu yola baş koyduk’ gibi bir cevap etkileyici olabilirdi.

* * *

‘Küstüm Küstüm’ şarkısıyla üne kavuştuğunu bildiğim Latif Doğan’a yapılan şaka haberi de süperdi.

Kaçıranlar için aktarayım: Latif Doğan’a bir şaka yapılıyor. Şaka şöyle: Latif Doğan gözleri bağlanıp tabanca zoruyla kaçırılıyor ve bir helikopterden aşağı atılıyor.

Helikopter havada değil fakat atladığı anda adamcağız neler hissetmiştir acaba?

Haberde Latif Doğan’ın ve başta annesi olmak üzere yakınlarının ruh sağlıklarının sarsıldığı söyleniyor.

Doğal tabii ki. Fakat Latif Doğan’ın ‘Olaydan o kadar etkilendim ki, ‘Korktum Korktum’ diye yeni bir şarkı yazmayı düşünüyorum’ demesi de beni sarstı.

Pardon yani!

* * *

Hürriyet’in 21’inci sayfasına gelene kadar halimden gayet memnundum. 21’inci sayfada eşofmanlı Deniz Baykal fotoğrafını gördüğüm ve fotoğrafaltını okuduğum anda yeniden kabuğuma çekilmeye karar verdim: ‘Vatandaşların sevgi gösterileriyle moral bulan Baykal, sabah sporu sırasında karşılaştığı kadınlarla selamlaşarak ‘Günaydın’ demeyi ihmal etmedi...’

Of!
Yazarın Tüm Yazıları