Karışık ilişkiler bu dizide yok!

Güncelleme Tarihi:

Karışık ilişkiler bu dizide yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 04:00

Cihangir’deki bir apartmanda yaşayan gençlerin romantizm ve komedi dolu öykülerini konu alan “+18” adlı gençlik dizisi, yakında ekrana gelmeye başlayacak. Başrol oyuncularından Bahar Akça ve Soner Sever’e göre, bu dizi izleyicide alışkanlık yaratacak.

Haberin Devamı

Bir sit-com’da rol almak sizin için nasıl bir deneyim?   
Bahar Akça: Zorlu... Tiyatro gibi aslında. Er meydanı gibi.

Sit-com’da oynamanın daha kolay olduğu düşünülür oysa...
Bahar Akça: Bence daha zor, çünkü daha çok emek istiyor. Üç günde dolu dolu bir bölüm çekiyoruz. Normalde seste bir sorun olsa dublaj yapılır ama biz sesli çekim yapıyoruz. Tiyatro gibi, tüm replikleri ezberliyoruz.

Dizinin adı neden “+18”?  
Soner Sever: Hepimiz hayat mücadelesini 18 yaşından sonra yaşıyoruz ya, dizide de karakterlerin 18 yaşından sonra verdiği o mücadeleleri izleyeceğiz. Mesela ben, iktisat okudum, çalışacağım alan sınırlı. Konservatuvar okumadım ama oyunculuk yapıyorum. Bu konulara daha ağır şekilde değinen diziler var. Bizimki ise değinirken dinlendiren cinsten.

HERKES KENDİNDEN BİR ŞEY BULACAK

Canlandırdığınız karakterlerden bahseder misiniz biraz da?
Bahar Akça: Ben Aslı’yı oynuyorum. Aslı, dominant bir karakter. Diğerleri oldukça eğlenceli ama Aslı biraz anaç ve doğrucu. Bir kuzeni var, onunla birlikte yaşıyor. İlişkiler konusunda sorunlu, çünkü hiç erkek arkadaşı olmamış. Ama olmasını istiyor. İdealist bir kız. Ailesinden para almamak için garsonluk yapıyor.

Soner Sever: Benim canlandırdığım karakter de Murat... Apartmana yeni taşınıyor. Gizemli, havalı ve romantik biri. Murat apartmandaki diğer gençlerin arasına dahil olmaya çalışırken, diğerleri de onu anlamaya çalışıyor.

Peki bu iki karakter arasında aşk olacak mı?
Soner Sever: Kimin kiminle olacağı henüz belli değil. Dizi ilerledikçe göreceğiz. Ama diğer gençlik dizilerindeki gibi çok karışmayacak ilişkiler.

Sizce izleyiciyi bu diziye çeken ne olacak?
Bahar Akça: Herkes bu dizide kendinden bir şey bulacak ama kimse tek karaktere takılamayacak. “+18” izleyicide alışkanlık yaratacak.

İŞİ BİTEN BİLE SETTEN GİTMİYOR

Ekip genç olunca, sette sürtüşmeler olur diye düşünüyorum. Siz olumsuz bir durum yaşadınız mı çekimlere başladığınızdan beri?

Bahar Akça: Biz burada çok sıkı dostluklar kurduk. Sanki beş-altı yıldır tanışıyormuş gibiyiz. Çekimlerde de çok eğleniyoruz.
Soner Sever: Çalışmaya çekimlerden iki ay önce başladık. Gerçekten muhteşem bir ekip olduk. Şimdi işi biten bile çekimler tamamlanmadan setten gitmiyor, kalıp diğer sahneleri izliyor. Ayrıca dışarıda da görüşüyoruz.

Mümkün olsaydı, gerçek hayatta bu dizideki hangi karakter olurdunuz?
Bahar Akça: Hayal karakterinin astronomi merakı bende de var. Ama ben yine de Aslı olurdum. Çünkü o bana çok daha yakın.
Soner Sever: Murat da bana çok uyuyor. Romantik ve ilgili.

Sanırım bu dizi sizin için bir sınav niteliği taşıyor, sizce geçebilecek misiniz?
Soner Sever: Çok başarılı olarak geçeceğiz, çünkü hepimiz çok yükseldik.
Bahar Akça: İlk izleyenler çok beğendi. Bence çok sevilen bir iş olacak “+18”.

KİMSE KİMSEYİ KAYIRMIYOR

Soner Bey, “+18”in yapımcısı Seray Sever sizin ablanız. Peki siz prodüksiyon ekibinde de yer alıyor musunuz?
Soner Sever: Daha önceki işlerde prodüksiyonda görev aldım. Bu dizide ise oyuncu olarak varım ama kamera arkasında olan bitenden de haberdarım. Şunu da söylemek istiyorum; bu dizide kimse kimseyi kayırmıyor.

BÖYLESİ UZUN ZAMANDIR YOK
Bahar Akça: “+18”de gençlerin sorunlarını güldürerek anlatıyoruz. Güldürürken de düşündürüyoruz. Ayrıca hikâye ve karakterler çok gerçek. Uzun zamandır böyle bir dizi yok ekranda.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!