Karın ve kalça yağı ile yanak estetiği

Elmacık kemikleri, yüzün ortasında, burun ile kulak arasındaki bağlantı bölümünde bulunur. Bu kemiğin bazı kişilerde zayıf olması, yüzün orta bölümünün çökük görünmesine yol açar. Bu sorunu ortadan kaldırmak küçük bir operasyonla mümkündür.

Haberin Devamı

Türkiye, trafik kazalarının sık yaşandığı ülkelerin başında geliyor. Kazalar sonrasında ortaya çıkan elmacık kemiği kırıkları sık görülüyor. Elmacık kemiklerinde oluşan kırıklar çoğu zaman tedavi gerektirmeden iyileşiyor, ancak bu bölgede çukurlar oluşabiliyor. Bu çukurlar da elmacık kemiğinin üzerindeki yumuşak dokunun sarkması, gevşemesi ve depresif bir ifadenin gelişmesine yol açabiliyor. Bu görüntünün ortadan kaldırılmasını isteyenler, “elmacık kemiği estetiği” için bize başvuruyor.

KENDİ YAĞINDAN DOLGU YAPIYORUZ

Bu bölgenin estetik olarak çene, burun ve alın çıkıntılarıyla daha uyumlu hale getirilmesi için birtakım dolgu maddeleri kullanmak gerekiyor. Operasyon, vücuttan alınan yağ dokuları ve doku kokteylleri ile yapılabildiği gibi, ameliyat sırasında çıkarılan dokular da kullanılabiliyor.
Öte yandan, yüz yaşlanması bulunan hastalarda başvurulan yüz germe işlemi, bu bölgenin zayıflığı nedeniyle istenen sonucu vermeyebiliyor. Bu hastalarda germe işlemi esnasında elmacık kemiğini büyütmek gerekiyor. Bunun için söz konusu bölgeye çeşitli dolgu ya da implantlar uygulanıyor.

YANAKLARA PROTEZLE ŞEKİL VERİYORUZ


Daha kalıcı ve daha radikal bir işlem yapmak, gerekirse “implant” dediğimiz, vücut tarafından reddedilmeyen, anatomik yapıya uygun protezler kullanıyoruz. Bu implantlar kemik bankasından alınabildiği gibi, alerjen özelliği alınmış materyallerden de oluşabilir.

ımplantlar, gözenekli ve ponza taşına benzeyen yapılardır. Bölgeye göre yontulup hazırlanır, çeşitli şekilleri vardır. Kadavralardan alınmış kemik yapıları kullanılabildiği gibi silikon implantlar da tercih edilebilir. Ancak bunların yer değiştirmesi veya kemik içine doğru hareketlenmeleri gibi riskler de mevcuttur.
Bu implantları daha çok ağız içinden girerek yerleştiririz. ımplantın yanaklara yerleştiril-mesi çok uzun süre almaz ve çok uzun bir yara iyileşme süresi de yoktur. implant uygulamasından sonra 3-4 hafta kadar yüzün darbelerden uzak tutulması şarttır.

KARIN YAĞI DAHA DAYANIKLI

Elmacık kemiklerindeki sorunların yanı sıra, yanak dokusunun çukurluğu da bazı kişilerde problem olur. Normalde bu bölgede yağ pakeleri bulunur, ancak bazı kişilerde yanaklarda bu yağ pakeleri daha az olur. O nedenle zayıf yerlere yağ enjeksiyonları yapılır. Çökük yanak bölgelerinde yağ enjeksiyonları kullanılacaksa, belli zaman içinde tekrar edilmesi gerekir. Çünkü ilk uygulamadan sonra kullanılan yağın bir kısmı erir, birkaç sene sonra o yağın sadece yüzde 30’u kalır.
Yanak dolgusunda en çok karından alınan yağ dokuları kullanılır. Yağ belli işlemlerden geçirildikten sonra enjeksiyon işlemi gerçekleştirilir.

Yazarın Tüm Yazıları