Karım oyuna getirdi beni sırtımdan vurdu

Sevgili Güzin abla, 22 yaşında bir erkeğim. 2,5 yıl önce görücü usulüyle evlendim ve eşimle Avusturya’ya geldik. Şu an bir yaşında bir erkek çocuğumuz var. Eşime çok bağlıydım ve hiçbir kötü alışkanlığım olmadı.

Şu an Avusturya vatandaşıyım, askerliğimi yapıyorum. Eşim ‘Ailemi özledim, izne gidelim’ dedi. Ben de onu kıramadım. Ve asker olduğum halde türlü zorluklarla iki hafta izin almayı başardım. Böylece Türkiye’ye, ailesinin yanına geldik. Bir hafta iznimizi mutlu bir şekilde gezerek, eğlenerek geçirdik.

Daha sonra Ankara’daki teyzelerinin düğününe gitmek istedi. Biz Kırşehir’deydik. Ben gitmek istemedim, ama eşime, ailesiyle gidebileceğini söyledim.

Böylece küçük oğlumu bana bırakıp gittiler. Düğün için Ankara’da dört gün kaldılar. Ne telefon etti, ne de çocuğu aklına geldi.

Ankara’dan döndüğünde, ‘Boşanalım’ dedi, ‘Seven de ayrılır’ dedi. Hiçbir problemimiz yokken, oyun oynayıp beni sırtımdan vurdu. Akrabalarımı, ailemi büyüklerimi yolladım, kaç kez de ben gittim. Ama eşim boşanmakta ısrar etti. Tabii bu arada askerim, iznim bitti ve mecburen oğlumu, annemi yanıma alıp, Avusturya’ya döndüm.

Şu an çocuğuma annem bakıyor. Ben de askerliğimi yapıyorum. Yine eşime telefon ediyorum. Ama o hala bizi istemiyor ve ardımdan yalanlar uydurup akrabalara ve tanıdıklara beni çok kötü biri olarak tanıtıyor; bana da, ‘Boşanma davasını sen aç’ diyor. Ankara’ya gittiğinde, o dört gün içinde teyzeleri ve annesi aklını çeldiler.

‘Daha yaşın 19, sana erkek mi yok’ diye etkilemiş olabilirler.

RUMUZ: AVUSTURYA’DAN T.

Sevgili oğlum, gerçekten bu nasıl bir anne? Hani kendini çok iyi bir eş olarak anlatmasan, diyeceğim ki, kızcağızı hayatından bezdirmiş, bu nedenle gözü bir yaşındaki yavrusunu bile görmez olmuş. Ama kendini çok iyi bir eş olarak tanıtıyorsun.

Bu genç hanımın sence bütün sorunu maddi imkanları daha iyi bir eş bulmak mı dersin?

Her ne ise, şimdi sen sakın boşanma davasını açan taraf olma. Eğer boşanmak istiyorsa o açsın davayı! Sen açarsan, seni türlü suçlamalarla zor durumda bırakıp senden tazminat isteyecektir.

Belli ki ona akıl veren iyi bir akıl hocası var. Umarım çok geç olmadan aklı başına gelir. Çünkü sonuçta sen de kısa bir süre içinde yeniden evlenebilirsin.

Olan çocuğa olur.

İl Trafik Koordinasyon Müdürlüğü’ne teşekkür

Fenerbahçe ve Kalamış, plajları, kafeleri, restoranları, yat limanı, Ordu dinlenme tesisleri, Spor kulüpleri, parkları ile tüm Kadıköy’ün hatta, İstanbul’un çekim merkezidir.

Bağdat Caddesini Kalamış’a bağlayan Egemen Sokak’ta, sokağın trotuvarsız ve daracık olması nedeniyle, can güvenliğinin olmayışı, Feneryolu’ndan Kalamış, Caddebostan yönüne gidecek araçların, Bağdat caddesi trafiğini kesmesi ve kazalara yol açıp, tehlike yaratması gözönüne alınarak, yeni bir trafik düzenlemesi sağlandığı için, Büyükşehir Belediyesi İl Trafik Koordinasyon Müdürlüğü’ne ve Harita Mühendisi Kamil Yaşar’a minnet ve teşekkürlerimizi, aracılığınızla, sunmak istedik.

Kalamış Sakinleri adına

Mimar Teoman Ersoy.

Hem komşum, hem de okurum olan Mimar Teoman Bey’in bu dileğini yerine getirirken, gerçekten sokağımızda yıllardır, yanlış bir uygulama sonucu, her an can güvenliğimizin tehdit altında olduğunu söyleyebilirim.

Kapımızdan çıkıp, sokağa adım atmaya korkuyorduk.

Şükürler olsun ki, İl Trafik Koordinasyon Müdürlüğü sorunumuza çözüm getirdi. Kendilerine ben de bir teşekkür borçluyum.

Tam istemeye gidecekken ilişkimizi bitirdi

Kız arkadaşımla 4,5 senelik birlikteliğimiz var. Önümüzdeki hafta annem onu istemeye Almanya’ya gelecekti. Ama ailesi beni istemediği için ayrıldık. Ailesinin istememesinin sebebi ise benim onları çok bekletmiş olmammış. Biz 21 yaşındayız daha ablacığım! Bana evlilik için geç kaldınız, diyorlar.

Ruhen çöktüm! Unutamıyorum onu. O benim ilk göz ağrımdı. Kendimi avutamıyorum, başkasını bulurum, şunu yaparım diye ama olmuyor. Geceleri sabaha kadar ağlıyorum. Sevginin böyle olduğunu yeni öğrendim. Bana başkasıyla evleneceğini söyledi. Telefonunu kapattı, ulaşamıyorum ona. Sizce geri döner mi? Hatam nerede bulamıyorum? Yardım edin bana.

RUMUZ: ALMANYA’DAN ÇARESİZ


Oğlum, bir şekilde ailesi onu genç yaşta evlendirmeyi akıllarına koymuş olmalı. Geç kalmak ne demek, bence evlilik için çok gençmişsiniz. Ama ailesinin etkisinde kalmış ya da bunu kabul etmek zorunda bırakılmış.

Aileler bunu hep yapıyorlar. Nedense sevenleri ayırmak, kendi kafalarınca, kızlarına ya da oğullarına en uygun eşi onlara zorla kabul ettirmek gibi bir hataya düşüyorlar. Sonuçta çok büyük mutsuzluklar yaşanıyor. Ama bu durumda yapabileceğin bir şey yok sanırım. Seni gerçekten sevseydi, ailesine karşı çıkardı, diye düşünüyorum ama, çaresiz de kalmış olabilir. Sen de kendini toparla artık.
Yazarın Tüm Yazıları