Karikatürün AB zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Karikatürün AB zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 00:00

Aydın Doğan Vakfı tarafından desteklenen "Kadın ve Hoşgörü" konulu karikatür sergisi, AB Komisyonu salonlarında açıldı.

Görkemli serginin açılışında konuşma yapan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan Boyner, kadına hoşgörü gösterilmemesinin çağımızın en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti.

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Olli Rehn’in himayesinde gerçekleşen, ancak Rehn’in Bosna Hersek’de olması nedeniyle onu temsilen AB Komisyonu’nun Kültür ve Eğitim’den Sorumlu Temsilcisi Jan Figel’in ev sahipliği yaptığı sergide, toplam 23 karikatür yer aldı. Başkanlığını Zeynep Göğüş’ün yaptığı TR Plus firmasının organizasyonuyla gerçekleşen serginin açılışına, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan Boyner ile birlikte Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, vakıf danışmanlarından eski Büyükelçi Volkan Vural ve çok sayıda Avrupalı ile Türk davetli katıldı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da katıldığı açılışta ayrıca Avrupa Birliği Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ve Türkiye’nin Belçika Büyükelçisi Fuat Tanlay da yer aldı.

AB Komisyonu Üyesi Jan Figel, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Sergi küçük ama dikkate değer. Cinsiyetler arasında yaşanan eşitlik sorunu sadece Türkiye’yi değil, AB ülkelerini de kapsıyor" dedi.

/images/100/0x0/55eab47df018fbb8f89173b9
Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Doğan Boyner ise, hoşgörü ve kültürel birlikteliğin kadın ve erkek ayrışmasının tüm ulusal sınırların ötesine geçen bir niteliğe sahip olduğunu söyledi. Sergide Avrupa Birliği ülkesi karikatüristlerin yanı sıra Çin ve Küba gibi AB’li olmayan karikatüristlerin eserlerinin de yer aldığını belirten Hanzade Doğan Boyner, "Kadına hoşgörü gösterilmemesi çağımızın en önemli sorunlarından biridir. Sanatçıların bu gibi sorunlara sahip çıkması önemlidir" dedi.

Kadının, bugünün dünyasında karşılaştığı politik ve sosyal meydan okumalara odaklanarak, cinsiyetler ayrımına karşı duyarlılık oluşturmayı amaçlayan "Kadın ve Hoşgörü" sergisi, 14 Aralık’a kadar AB Komisyonu’nun "Başkanlık Galerisi" salonunda açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!