Karikatür çizmek yetenek işi değil

Güncelleme Tarihi:

Karikatür çizmek yetenek işi değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2007 00:00

Ünlü karikatürist Nezih Danyal’ın 1994 yılında kurduğu Karikatür Vakfı, Ankaralı çocuklar için kurslar düzenleyerek onlara mizah duyarlılığı kazandırıyor.

1960 yılından bu yana gazete ve dergilerde karikatür çizen ünlü karikatürist Nezih Danyal’ın 1994 yılında kurduğu Karikatür Vakfı, Ankaralı çocuklar için kurslar düzenleyerek onlara mizah duyarlılığı kazandırıyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan karikatürist Danyal, "Karikatür çizmek teknik gerektirir. Kurslarda çocuklara teknik şeyleri öğretiyoruz. Ben resim dersinden sınıfta kalmıştım" dedi.

BU İŞ YETENEK İŞİ DEĞİL

Yetenek demek bir işi çok sevmek çok çalışmak o konuda bir şeyler edinmek demek olduğunu belirten Nezih Danyal şöyle konuştu: "Karikatürün mimar ya da mühendis olacak çocuklar için bir alt yapı niteliğinde. Olaylara bakmayı öğretiyoruz. Bize gelen çocuk hevesli olacak. Bu işi sevecek ki özveriyle çalışacak. Cumartesi günleri 7-17 grubuna 2-5 arasında kurs veriyoruz. Çocuklara her zaman gerekli olan çizgi yeteneğini ve hoşgörü kazandırıyoruz."

Her yıl 10 sergi açılıyor

HER yıl 20-23 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Ankara Karikatür Festivali gerçekleştirdiklerini ve bin’e yakın da karikatür başvurusu yapıldığını söyleyen Danyal: "Yurtdışı ve yurtiçinde her yıl 10 sergi açılıyor. Büyüklere çocuk karikatürleri çizdiriyoruz. Workshop yarışmaları ve müzik dinletileri yapıyoruz. 10 festivalde karikatür bilim ilişkisini işleyeceğiz" şeklinde konuştu. Kumrular 26/A Kızılay’da verilen kurslar hakkında daha fazla bilgi www.karikaturvakfi.org adresinden alınabilir.

Nezİh Danyal kİmdİr?

1945 İzmit doğdu. Yayın organlarında karikatürler, çizi diziler çizdi. Bir çok ödül kazandı. Yurtiçi ve yurtdışında sergiler açtı.

Yeni başlayanlar için "Haydi Karikatür Çizelim" yardımcı kitabını hazırladı. Kültür Bakanlığı, ODTÜ, BİLAR, Sanatevi, Karikatür Vakfı gibi kuruluşlarda karikatür kursları düzenledi.

Deniz BİLİROĞLU
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!