Karı kocanın 42 yıllık küs inadı

Güncelleme Tarihi:

Karı kocanın 42 yıllık küs inadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Biri 85 yaşında, diğeri ise 87... 66 yıldır birlikte yaşıyorlar. Son 42 yılları, duyanları hayrete düşüren bir inat uğruna heba olmuş. 7 çocuk, 30 torun sahibi olan Bafralı çift, 42 yıldır birbirine küs olarak aynı evde yaşıyor...

Samsun'un Bafra İlçesi'nde oturan 85 yaşındaki Hediye Akbaş ile 87 yaşındaki Mecit Akbaş çifti, 66 yıldır aynı evi paylaşmalarına rağmen, tam 42 yıldır birbirleriyle konuşmuyor. Hediye Akbaş barıştırmak için gelenleri geri çevirirken, Mecit Akbaş ise ‘‘Hediye, keçiden de inatçı’’ diyor.

KOMŞULARI YARDIM EDİYOR

66 yıllık evliliklerinin 24 yıllık bölümünde 7 çocuk, 30 torun sahibi olan Hediye-Mecit Akbaş çifti, günlük ihtiyaçlarını ayrı ayrı karşılayıp birbirlerine su bile vermiyorlar. Göz göze gelmekten kaçınan inatçı eşlerden Hediye Nine, geçimini komşularının yardımıyla sağlıyor. Mecit Dede ise zamanının büyük bölümünü camide geçirirken, esnafın yardımıyla karnını doyuruyor, çamaşırlarını ise komşularına yıkatıyor.

Hediye Nine, ‘‘Bu benim hayatım. Kimse bu işe karışmasın. Gençliğimde hayatımı zehir eden bu adamla kesinlikle konuşmayacağım. Ben öldüğümde de mezarıma gelmesin, gelirse kovulsun’’ derken, Mecit Akbaş, eşinin hastalığında bile kendisine bakmadığını vurguluyor. Mecit Akbaş, şöyle diyor:

SEVEREK EVLENMİŞTİK

‘‘Birbirimizle severek evlenmiştik. Evliliğimizin 24'üncü yılından sonra benimle konuşmaz oldu. Ne söyledimse cevap alamadım. Ben onun hayatını nasıl zehir ettim ki? Benimle neden konuşmadığını bilmiyorum. Bu yaşta yalnızlık çok kötü. Ben barışmaktan yanayım ama o kabul etmiyor. Evde hasta olsam bana su bile vermiyor. Allah kimseye böyle eş vermesin. Onun boğazını kesseniz yine de barışmaz. Yaşamımı, asıl eşim bana zehir etti. Aynı mutfağı kullanıyoruz. Ben odaya girdiğimde kendisi hemen balkona çıkıyor. Aynı oda da dahi soluk almıyoruz.’’

Kimse barıştıramadı

Bu arada Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan, inatçı çiftleri barıştırmak için yoğun çaba gösterdiklerini ancak başaramadıklarını söyledi. Aslan, ‘‘Müftümüzle birlikte İlk kez Hediye Nine ile Mecit Dede'yi aynı odada buluşturduk. Ancak tüm konuşmalarımıza rağmen barışmayı Hediye Nine kabul etmedi. Nuh diyor, peygamber demiyor. Daha sonra Almanya'da ve İstanbul'da olan çocuklarını ve torunlarını getirip buluşturduk. Hediye Nine yine barışmadı. Barıştırmak için gelen komşularını da evinden kovuyor’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!