Kargocu kız DTP’nin kurmayı

Güncelleme Tarihi:

Kargocu kız DTP’nin kurmayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2007 00:00

DTP Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen, Türkiye’nin Bahriye Üçok suikastinde ’Kargocu kız’ olarak tanıdığı Gülay Calap, Çanakkale’de yargılanıyor.

Calap, Çanakkale’de 21 Mart 2007 tarihinde, DTP Parti Meclisi üyesi olarak katıldığı Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü PKK’yı ve lideri Abdullah Öcalan’ı övdüğü iddiasıyla, ’suç ve suçluyu alenen övmek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Calap, bugüne kadarki iki duruşmaya katılmadı ve talimatla ifadesi alındı.

12 YIL HAPİS YATTI

Doç. Dr. Bahriye Üçok’un, Ankara’daki evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu yaşamını yitirdiği olayın ardından, paketi kabul eden ’kargocu kız’ olarak tanınan Gülay Calap, uzun süre ortadan kaybolmuştu. 16 Ocak 1994 tarihinde İzmir’de Türkiye Devrimci Halk Partisi İzmir sorumlusu olarak gözaltına alınan Calap örgütün, PKK’nın yan kuruluşu olduğu gerekçesiyle, çıkarıldığı mahkemece 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kargocu kız, cezasının 4 yıllık bölümünü Çanakkale E Tipi Cezaevi’nde tamamlamış, 12 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olmuş, DTP Parti Meclisi üyesi olarak nevruzda Çanakkale’ye gelmişti. Calap, bu ay yapılan parti kongresinde DTP Genel Başkan Yardımcısı olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!