KARGEM'le geleceğe hazırlanıyorlar

Güncelleme Tarihi:

KARGEMle geleceğe hazırlanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 11:38

KARGEM'le geleceğe hazırlanıyorlar

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (KARGEM) eğitim gören öğrencilerin sayısının 4 yılda 8 bine ulaşırken, lise ve üniversiteye girişlerdeki başarı yüzdesinin de çok yüksek olduğu bildirildi.

Karşıyaka'da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına tamamen ücretsiz olarak hizmet sunan Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi, 4 yılda 8 bin öğrenciye hizmet verdi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına önemli bir görev üstlenen merkezin sınavlardaki başarı oranının ise yüzde 90'a ulaştığı belirtildi. Her yıl ortalama 2 bin öğrenciyi sınavlara hazırlayan KARGEM'de bugüne kadar 8 öğrenci tıp fakültelerini, 20 öğrenci de hukuk fakültelerini kazandı. Eğitim hizmetlerinin yanı sıra; tiyatro, bağlama, halk oyunları kursu gibi etkinlikler, yarışmalar ve gezilerle çocukların sosyal gelişimlerine de katkı sağlandı. Bu yıl da iddialı bir şekilde eğitimlerine devam eden KARGEM'de hedef, başarıyı artırmak olarak belirlendi.

KARGEM ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını en iyi şekilde geleceğe hazırladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Gençlik Eğitim Merkezimizde, 4 yılda öğrenci sayımızı 8 bine çıkardık. 5'inci sınıftan 12'nci sınıfa kadar yüzlerce çocuğumuza aynı anda hizmet veriyor, eğitimin yanı sıra sosyal etkinliklerle kişisel gelişimlerine de destek oluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, düşünen, sorgulayan, vizyonlu, ahlaklı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Bu hizmetler karşısında tek beklentimiz ise evlatlarımızın başarısıdır" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!