Kareyi bozan Tsonga

PARİS’in toprak kortlarında erkekler tarafında sürpriz yok gibi.

Haberin Devamı

Federer’in dışında ilk dört seri başı Djokovic, Nadal, Ferrer yarı finalde. Kareyi Federer’e set dahi vermeden yenen Tsonga bozdu. Fransız tenisçi, rakiplerin backhand tarafına attığı süratli ve falsolu servislerin topları yere sıçradığı anda 1,65 metreye yükselebiliyor. Bu da rakiplerin servis karşılamada zorlanmasına neden oluyor.
28 yaşındaki Tsonga’nin diğer bir özelliği de, sahasının nerede ise yüzde sekseninde süratli ve etkili forehand vuruşlarını kullanarak rakiplerine baskı uygulaması. Ev sahibi Fransa adına oynayan Tsonga’nin diğer önemli avantajı coşkulu seyirci desteği. Fransız karşısında işi hayli zor olan Ferrer’in tek şansı Tsonga’nın gününde olmaması. Diğer eşleşmede toprak kort kralı Nadal ile 1 numara Djokovic arasında erken final niteliğinde bir maç oynanacak.

Haberin Devamı

Çığlıkların galibi Sharapova

Sharapova, Azarenka karşısında 1. settte olağan üstü oynadı. Derin vurduğu toplar ve odaklanması Azarenka’yı çaresiz bıraktı. 2. setin başında Azarenka maça asıldı. Sharapova ise 1. sette adeta uzaylı gibi oynadığı tenisi devam ettirmeye çalıştı, ancak basit hataları ritmini bozdu. Azarenka da bu düşüşü lehine çevirerek 2. sette üsütünlüğü yakaladı. 3. seti Sharapova basit hatalarına (39 hata) rağmen kazandı. Saharapova’nın finaldeki rakibi kariyerin en iyi tenisini oynayan Serena.

Yazarın Tüm Yazıları