Karetede 3 Avrupa şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Karetede 3 Avrupa şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 17:06

Milli sporcular Enes Erkan, Şeyda Burucu ve Tuba Yenen, Macaristan'da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Başkent Budapeşte'deki Sport Hall Ice Palace'da düzenlenen 48. Avrupa Karate Şampiyonası'nda erkekler kumite artı 84 kiloda tatamiye çıkan geçen yılın dünya şampiyonu Enes Erkan, İtalyan Stefano Maniscalco'yu hakem kararıyla mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Kadınlar kumite 68 kiloda mücadele eden Şeyda Burucu da finalde karşılaştığı Avusturyalı Alisa Buchinger'i yenmeyi başardı ve altın madalyaya ulaştı. Burucu, geçen yıl dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu olmuştu. Kadınlarda diğer altın madalya ise Tuba Yenen'den geldi. Kumite 55 kiloda tatamiye çıkan Yenen, İtalyan rakibi Sara Cardin'i yenerek altın madalyayı boynuna taktı.

Enes Erkan, maç sonrası yaptığı açıklamada, şampiyonaya 8 aylık yoğun bir çalışmanın ardından geldiğini belirtti. Erkan, "Madalya kazandığım için çok mutluyum. Madalyamı aileme, antrenörlerime ve Türk halkına hediye ediyorum" dedi.

Yağcı ve Erşeker'den bronz madalya
Erkekler kumite 75 kiloda mücadele eden Serkan Yağcı, Macar rakibi Virag Andras'ı yenerek bronz madalya elde etti. Kadınlar kumite 61 kiloda tatamiye çıkan Bahar Erşeker de Avusturyalı rakibi Stephanie Kaup'u mağlup ederek bronz madalyayı boynuna taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!