Karesi Belediyesi’nden ‘Gülistan’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Karesi Belediyesi’nden ‘Gülistan’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 12:27

Karesi Belediyesi’nden ‘Gülistan’ projesi

Haberin Devamı

Devrim DERİN/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'in Karesi Belediyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile birlikte kırsal mahallelerdeki kadınların ekonomik yaşama kazandırılması için 'Gülistan' projesini hayata geçirecek.
Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz beraberinde eşi Mehtap Yılmaz ve KADEM İl Temsilcisi Zeliha Kahraman, Karesi Belediyesi'nin en önemli proje paydaşlarından biri olan Kadın ve Demokrasi Derneği'nin Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette yerel yönetimlerde kadın, aile ve demokrasi noktasında yapılan sosyal çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulunuldu. Yereldeki sosyal çalışmaların ulusal alanda uygulanabilirliklerinin görüşüldüğü ziyarette kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirlikleri değerlendirildi.
KADINLAR GÜL YETİŞTİRECEK
Karesi Belediyesi, Karesi Kent Konseyi ve KADEM işbirliğinde yürütülen 'Göçle Gelen Fırsatlar' projesi ile ilgili paylaşımların yapıldığı toplantıda, hayata geçirilmesi planlanan başta 'Gülistan' olmak üzere birçok proje görüşüldü. KADEM işbirliğinde önümüzdeki günlerde başlangıcı yapılacak olan 'Gülistan' projesiyle kırsal mahallelerde yaşayan dezavantajlı kadınlara gül yetiştiriciliği eğitimleri verilecek ardından eğitime katılan kadınlara gülfidanı dağıtılacak. "Çorak topraklardan gül kokan, üreten ellere; gül ile Karesi kadının gönlünde" sloganıyla yürütülecek olan proje kapsamında gül bahçesi oluşturularak kırsal mahallelerdeki kadınların gülsuyu, gül şurubu, gül yağı gibi ürünleri üretmesi sağlanacak.
Proje ile kadınların üretime dahil edilerek, aile bütçelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!