Kardeşi 35 kişiyi öldürdü, o Belçika adına yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Kardeşi 35 kişiyi öldürdü, o Belçika adına yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 11:28

Najim Laachraoui, 22 Mart'ta Brüksel Havaalanı’nda ölüm saçtı. Kardeşi Mourad Laachraoui ise Rio Olimpiyatları’nda milli takım sporcusu olaraka Belçika adına yarışacak.

Haberin Devamı

Avrupa ve Belçika, Brüksel Havaalanı’nda 22 Mart 2016'da 35 kişinin hayatını kaybettiği terörist saldırısıyla bir anda sarsıldı. IŞİD’in üstlendiği saldırıyı gerçekleştirenlerden biri Najim Laachraoui'ydi. Yapılan DNA incelemesinde saldırganın kimliği belirlenmişti. Laachraoui’nin kardeşi Mourad Laachraoui ise şimdi Belçika adına Rio Olimpiyatları’na gidiyor.

18 YAŞINDA DEĞİŞTİ

Kardeşiyle küçükken tekvandoya ilgi duyduklarını anlatan Belçikalı milli sporcu, birlikte sık sık Bruce Lee filmlerini izlediklerini de anlattı. Tekvandonun kendisine çok şey kattığını belirten Mourad Laachraoui, şunları söyledi:
“Tekvando sayesinde başka insanlara saygı duymayı öğrendim. Najim, 18 yaşına gelince yaşam biçimi değişti. Çok kitap okuyordu. Ağırlıklı olarak da politik kitaplar okuyordu. Çok ender görüşüyorduk. Mutsuz biri değildi. İyi yaşadı. Problemleri de yoktu. Kardeş olarak onun eksikliğini hissediyorum. Ama yaptıklarıyla eksikliğini hissetmiyorum.”

Haberin Devamı

Brüksel'de saldırıyı gerçekleştiren Najim Laachraoui, 2013 yılında Belçika’dan önce Türkiye’ye oradan da Suriye'ye geçerek IŞİD saflarına katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!